• onze waardering

Recensie: Het verloren meisje RECENSIE

Recensie: Het verloren meisje – Eve Chase

Het verhaal: Als de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen in juli 1959 op Applecote Manor aankomen, verwachten ze een saaie Engelse zomer tegemoet te gaan. Maar hun oom en tante blijken nog steeds in beslag genomen te worden door de verdwijning van hun dochter Audrey, nu vijf jaar geleden. De komst van twee knappe buurjongens drijft de zussen uit elkaar, en Margot voelt zich steeds meer verbonden met de verdwenen Audrey. Als de zomer een dodelijke wending neemt, hebben de zussen slechts één keuze: zich met elkaar verzoenen of voor altijd van elkaar gescheiden worden.

Vijftig jaar later is Jessie op zoek naar een nieuw huis om de schaduw van de overleden vrouw van haar man voorgoed achter zich te laten. Het prachtige Applecote Manor lijkt een antwoord op al haar dromen te zijn. Maar haar zestienjarige stiefdochter lijkt zich steeds meer van haar af te zetten, en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds onheilspellender…

Het verloren meisje is een prachtig verhaal met alle ingrediënten van een thriller om eens lekker in weg te duiken en het over je heen te laten komen. De hoofdstukken worden wisselend verteld uit het perspectief van Margot Wilde in 1959 en Jessie vijftig jaar later. Eve Chase zorgt er op deze manier voor dat het boek je van het begin tot eind blijft boeien. Je maakt kennis met Margot Wilde en haar drie zussen: de knappe Flora, de robuuste Pam en het jongere zusje, Dot ( Dorothy ). Daar hun vader een aantal jaren eerder gestorven is, worden de meisjes door hun moeder voor de zomer naar Applecote Manor gestuurd, zodat ze zelf naar Marokko kan om geld te verdienen voor het gezin. De herinneringen aan Applecote Manor hebben een zwart randje, daar hun nichtje Audrey vijf jaar eerder verdwenen is en nooit meer iets van haar is vernomen. Tevens zijn daar de herinneringen aan mooie zomers waar de zusjes en hun nichtje veel plezier hebben gehad. Margot had een nauwe band met Audrey, en verliest zich tijdens haar verblijf steeds meer in het in stand houden van de nagedachtenis aan haar. Al lezende kom je er achter wat er vijf jaar geleden is gebeurd met Audrey en hoe dit verweven wordt in de huidige tijd met het gezin Tuckers. Eve Chase beschrijft de moeizame relatie tussen Jessie Tucker en haar stiefdochter feilloos. De verscheurdheid van Jessie die niet weet op te boksen tegen de nalatenschap van de overleden vrouw van haar man Will, de zorg voor zijn dochter Bella en van hun dochtertje Romy, die ze samen hebben gekregen. Om een nieuwe start te maken, verhuizen ze van Londen naar Applecote Manor, een huis vol geheimen op het platteland. Hier komen ze er langzaam maar zeker achter wat er jaren geleden is gebeurd op Applecote Manor.

Eve Chase heeft Het verloren meisje geschreven na haar debuut: Het huis op de heuvel. Als je van het genre van Jane Austen, Julian Fellowes en Dodie Smith houdt, raad ik dit boek zeer zeker aan!

Het verloren meisje is een sfeervol, fantastisch boek. De verbondenheid die er tussen de vier zussen bestaat heeft Eve Chase prachtig beschreven. Een mooi mysterie, in een idyllisch oud huis in Engeland…geweldig!!

Recensie: Het verloren meisje – Eve Chase

Het verloren meisje

 • Auteur:

  Eve Chase
 • Verschenen:

  6 maart 2018
 • Uitgave:

  ISBN 9789022577301
  Uitgever Boekerij
  320 pagina's
 • Uitgever:

  Boekerij
 • Genre:

  Thriller
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen in juli 1959 op Applecote Manor aankomen, verwachten ze een stille, ietwat saaie Engelse zomer tegemoet te gaan. Maar hun oom en tante blijken nog steeds bezeten van de verdwijning van hun dochter Audrey, nu vijf jaar geleden. De komst van twee knappe buurjongens drijft de zussen uit elkaar, en Margot voelt zich steeds meer verbonden met de verdwenen Audrey. Als de zomer een dodelijke wending neemt, hebben de zussen slechts één keuze: zich met elkaar verzoenen of voor altijd van elkaar gescheiden worden.

  Vijftig jaar later is Jessie op zoek naar een nieuw huis om de schaduw van de overleden eerste vrouw van haar man voorgoed achter zich te laten. Het prachtige Applecote Manor lijkt een antwoord op al haar dromen te zijn. Maar Jessie voelt zich steeds eenzamer, haar zestienjarige stiefdochter lijkt zich steeds meer tegen haar af te zetten, en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds onheilspellender…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dit weten we over Lucifer seizoen 5 part 2

 • Lupin seizoen 1 part 2 trailer onthuld door Netflix

 • Recensie: Coming 2 America

 • Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout

 • Bevroren goud - Cilla & Rolf Börjlind

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen