• onze waardering

Recensie: Helemaal alleen RECENSIE

Recensie Helemaal alleen – Mary Higgins Clark

Celia probeert alle dramatiek in haar leven te ontvluchten. Hoe kan het nou erger worden dan een gearresteerde verloofde en een fraudeschandaal? Meegaan met een cruise, die toevalligerwijs ingericht is naar de smaak van de Titanic, zal haar vast goed doen. Of niet? Celia komt terecht in een gevaarlijk spel met moord, veel geld en mensen met verschillende gezichten. Kan ze de dader misschien ontmaskeren? Is het überhaupt mogelijk om levend van het schip af te komen? In dit spannende boek lees je over de moord op een rijke vrouw en alle intriges die daarbij komen kijken.

In Helemaal alleen volg je Celia, een sterke vrouw die wel erg veel te verduren heeft gekregen. Je hebt meteen sympathie voor haar en voelt de eenzaamheid van haar situatie. Hoewel er veel mensen om haar heen zijn staat ze er toch alleen voor. Zo begint ze ten minste. Mary Higgins Clark laat alle karakters op de boot tot bloei komen. Elk hoofdstuk is geschreven vanuit het perspectief van een ander personage. Je weet snel met wie Celia wel vriendschap moet sluiten en wie ze links moet laten liggen. De ontwikkeling van de mensen is mooi maar ook wat vlak. Je leest over de eigenschappen van de mensen die relevant zijn voor de moord maar krijgt geen breder beeld van de personages. Deze focus zorgt wel dat je wordt meegezogen in de zaak. Je zit in je stoel maar in je hoofd vaar je mee op de Queen Charlotte. Wie heeft het gedaan?

Helemaal alleen is officieel een thriller, maar is hij ook spannend? Hoewel het vooral aan het einde een spannend boek is begint dit niet zo. Er is sprake van een langzame opbouw in het verhaal. Dit zorgde aan de ene kant voor mooie karakter ontwikkeling maar aan de andere kant was het begin een beetje saai. Uiteindelijk gaat het dan wel snel en blijf je doorlezen tot de dader wordt ontmaskert. Daarin weet Mary Higgins Clark de balans te behouden tussen het geven van hints en het ophouden van de mysterieuze schijn. De dader gaat voor de buit, maar na het lezen van het boek blijven vooral de mensen en de spanning je bij.

Helemaal alleen is dus een spannend boek met mooie, wat vlakke, karakters. Het boek is niet al te lastig geschreven en is ontspannend om te lezen. Je hoeft niet te veel na te denken, behalve aan het begin wanneer er heel veel mensen worden beschreven. Het verhaal zou zo echt gebeurd kunnen zijn, wat er voor zorgt dat je er nog meer in meegezogen wordt. Hoewel de verhaallijn op de boot zelf heel leuk in elkaar zit missen er wel wat verhalen op de achtergrond om het diepgang te geven. De boot voelt nu als een eiland op zichzelf zonder dat de buitenwereld bestaat. Kortom: Helemaal alleen is een leuk, vlot maar ook een wat simpel boek. Heerlijk voor de avondjes op de bank.

Recensie: Helemaal alleen – Mary Higgins Clark

Helemaal alleen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Aan boord van het luxueuze cruiseschip Queen Charlotte ontmoet diamantexpert Celia Kilbride de 86-jarige Lady Emily Haywood. Lady Em is schatrijk en de eigenaresse van een kostbare ketting vol smaragden.
    Maar na drie dagen op zee wordt Lady Em dood gevonden en is de ketting verdwenen. Is het het werk van haar toegewijde assistente, Brenda Martin, of Lady Em's advocaat en zijn vrouw? De lijst van verdachten is lang, niemand kan het schip verlaten en de passagiers houden allemaal een geheim verborgen.
    Celia is vastberaden de moordenaar te vinden. Maar wat ze zich niet realiseert, is dat ze zichzelf daarmee in levensgevaar brengt, en dat het schip nog lang niet bij zijn eindbestemming is...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen