• onze waardering

Recensie: Gezond slank met de foodsisters RECENSIE

Recensie: Gezond slank met de foodsisters – Janneke en Amande Koeman

Gezond slank met de foodsisters laat zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om koolhydraatarm te eten. Foodsisters Janneke en Amande Koeman adviseren al meer dan tien jaar mensen met hun koolhydraatarm dieet. Vaak helpt dat niet enkel bij het afvallen maar ook bij het afnemen van andere klachten. Door de vele recepten is het niet alleen maar gezond maar ook nog eens lekker.

Aan het begin van Gezond slank met de foodsisters moet ik meteen denken aan een modern schoolboek. De theorie wordt uitgelegd in korte en bondige paragrafen met grote koppen en veel illustraties. Ter verduidelijking wordt ook gebruik gemaakt van vereenvoudigde staafdiagrammen wat betreft koolhydraatarm eten in verhouding tot een ketogeen dieet en het gemiddelde Nederlandse eetpatroon. Het glanzende papier versterkt wellicht de associatie met een schoolboek.

Wil je naast 'gewoon' gezond eten ook nog afvallen? Dan vind je in Gezond slank met de foodsisters twee weekmenu's. Geen streng dieet volgens Janneke en Amanda Koeman. Je valt er gemiddeld één kilo per week van af. Maar dat hangt sterk af van je begingewicht. Als je BMI al onder de 25 zit dan zal je er niet veel door afvallen. De dagen in de weekmenu's zijn verdeeld over zes 'eetmomenten'. Tussen ontbijt, lunch en avondeten zitten dus drie tussendoortjes. De weekmenu's geven voor alle eetmomenten tips en recepten. Bij de meeste recepten zijn de benodigdheden voor 1 persoon gegeven. Dat is eenvoudig te vermenigvuldigen voor meer eters.


De recepten van de weekmenu's zien er aantrekkelijk uit en zijn zeker niet moeilijk. Ik maakte van week 1 de Mediterrane ovenschotel met onder andere veel groentes, chipolataworstjes, mozzarella en zongedroogde tomaten. Wauw, wat was die lekker!

Van week 2 maakte ik de stamppot met rauwe ham. Ik gebruikte, omdat mijn supermarkt geen pastinaak had, knolselderij. Het resultaat was vast hetzelfde want ook dit was een echte aanrader. Al moet ik erbij vertellen dat ik smokkelde door de kookroom light te vervangen door slagroom. Ik vind zelf light-producten niet altijd beter en nodig.

Na de weekmenu's volgt een bladzijde over voedzame salades. Zo'n eenvoudige pagina maar zo veelzeggend. Kun jij enkel ijsbergsla mengen met (rode) ui, tomaat en gekochte dressing die je afmaakt met een hard gekookt eitje? Kijk dan op deze pagina en begin met variëren! Ik zeg: kopiëren en op je koelkast hangen! Enig minpuntje is dat de dressings niet echt zijn uitgewerkt.

De tweede helft van Gezond slank met de foodsisters bevat nog eens een forse hoeveelheid lekkere en eenvoudige recepten onderverdeeld in ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner. Waarbij laatstgenoemde gelukkig verreweg het grootste gedeelte in beslag neemt. Warme maaltijden zijn wat mij betreft toch de belangrijkste reden om een kookboek in te kijken.

De diners zijn voornamelijk koolhydraatarm maar Janneke en Amande Koeman willen je niet bang maken voor koolhydraten en daarom zijn er wel recepten met couscous of rodelinzenpasta die overigens wel minder koolhydraten bevatten dan bijvoorbeeld gewone pasta van tarwe. Op bladzijde 11 beloven de dames mij zelfs min of meer een gewone aardappel en zilvervliesrijst. Die vind ik in het boek helaas niet terug.

Gezond slank met de foodsisters vond ik een verademing. Een boek waar je nu echt eens mee aan de slag kan gaan. De twee weekmenu's bevatten geen enkel excuus om een recept niet te maken. Daarna kan je putten uit legio andere smakelijke en verantwoorde recepten die zeker een aanvulling zijn op je dagelijkse maaltijden.

Recensie: Gezond slank met de foodsisters – Janneke en Amande Koeman

Gezond slank met de Foodsisters

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Door goed en gezond te eten, krijg je meer energie en zit je lekkerder in je vel. Je hoeft niet altijd een streng dieet te volgen om kilo's te verliezen, een paar simpele aanpassingen in je voeding zijn soms al genoeg. Met Gezond slank met de Foodsisters ontdek je dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, en zelfs heel goed smaakt. Je leert lekker en gevarieerd te eten met vooral veel groenten. Alle recepten zijn eenvoudig te bereiden met ingrediënten die je in de supermarkt kunt kopen en alle gerechten staan in een mum van tijd op tafel. Gezond slank met de Foodsisters bevat twee handige weekmenu's.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie Top 6: februari 2023

 • Fictie top 6: februari 2023

 • It ends with us - Colleen Hoover

 • Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert

 • Jerks at Work - Tessa West

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen