• onze waardering

Recensie: The Fates Divide RECENSIE

Recensie: The Fates Divide - Veronica Roth

“Zijn lot stond vast, en zolang hij zijn lot had, kon hij niet om mij geven zoals ik wilde. En ik wist alleen dat ik dat wilde omdat hij me had aangemoedigd om mezelf niet zo weg te cijferen. We zaten verstrikt in een web van oorzaak en gevolg, keuzes en het lot, alles door elkaar.”

The Fates Divide gaat direct verder waar Carve The Mark is gestopt. Er zijn geen jaren voorbij gegaan die je zelf moet invullen en dat is fijn! Het maakt zeker niet uit als het al een tijdje geleden is dat je Carve The Mark hebt gelezen, je wordt namelijk meteen weer de wereld van Cyra en Akos ingetrokken. 

De vader van Cyra Noavek, Lamzet, werd al een hele lange tijd doodgewaand. Daar blijkt niks van waar te zijn als hij de troon van Shotet weer opeist. De zus van Isea Benesit (kanselier van Thuvhe) is vermoord door Ryzek Noavek. Lazmet en Isea zijn beiden uit op bloed en ontketenen een barbaarse oorlog waarin onschuldige burgers het slachtoffer worden. Cyra en Akos zijn de enigen die dit kunnen tegenhouden, maar dan moeten ze hun familie, rijk, vrienden en misschien zelfs elkaar verraden. Kunnen zij alles opgeven waarvoor ze hebben gestreden om hun volkeren te redden?

In The Fates Divide lees je niet alleen uit de perspectieven van Cyra en Akos (zoals in Carve the mark), maar ook uit die van Cisi en Eijah. Hierdoor wordt het verhaal driedimensionaal, je leest namelijk ook wat er allemaal gebeurt aan de andere kant van het universum. Daarbij kom je te weten waarom personen bepaalde keuzes maken en krijg je hier soms een beetje begrip voor.

In The Fates Divide ga je nog meer houden van Cyra en Akos dan dat je al deed. Hun karakters zitten zo complex in elkaar dat ze ontzettend interessant zijn om over te lezen. Allebei voeren ze een innerlijke strijd en het is nog maar de vraag of ze die uiteindelijk gaan winnen. Ook in dit boek maken ze hierdoor een duidelijke groei door.

De wereld die Veronica Roth in de Carve The Mark-serie heeft gecreëerd is fantastisch, intrigerend en uniek. In het eerste deel maak je vooral kennis met Thuvhe en Shotet, met hun volk en tradities, maar in The Fates Divide word je meegenomen naar een heel andere planeet: Ogra. Waar het altijd donker is en waar je zelfs moet oppassen voor de bomen. Een groot gedeelte van het verhaal speelt zich hier af, maar dat maakt het verhaal zeker niet saai. Het blijft namelijk leuk om nieuwe planeten te ontdekken!

Veronica Roth heeft een fijne, toegankelijke en visuele schrijfstijl. Alles wat ze opschrijft komt letterlijk tot leven voor je ogen. Je loopt zelf door de straten van Ogra, ziet de levende bomen die licht geven om je heen en maakt kennis met de bewoners. Voor heel even word je de wereld van Cyra en Akos ingetrokken en stiekem wil je daar nooit meer weg!

Er zit één hele grote plottwist in The Fates Divide en die heb ik zeker niet aan zien komen. Mijn mond viel zelfs open toen ik aan het lezen was! Vanaf dit moment werkt Veronica naar het einde toe. Naast de vele beschrijvingen zit er ook actie en spanning in het boek. Zeker tegen het einde zit je op het puntje van je stoel.

The Fates Divide is een mooi slot van het tweeluik Carve The Mark en je gaat er vast en zeker van genieten. Veronica Roth weet de serie de afsluiting te geven die het verdient, maar laat naar mijn mening een aantal kleine lijntjes open. Wie weet komt er ooit nog een spin-off van Carve The Mark.

 

Recensie: The Fates Divide - Veronica Roth

Carve the mark 2 - The fates divide

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het lot bracht ze samen.
  Nu zal het ze verdelen.

  De levens van Cyra Noavek en Akos Kereseth zijn bepaald door hun lotsbestemmingen. Het lot van Akos is dat hij zal sterven in dienst van de familie Noavek, maar toch is hij verliefd geworden op Cyra. Dan eist Cyra's doodgewaande vader Lazmet, een meedogenloze tiran, de Shotet-troon op. Akos vreest dat zijn einde dichterbij is dan ooit. Lazmet staat op het punt een barbaarse oorlog te ontketenen, en Cyra en Akos willen hem koste wat het kost tegenhouden. Ze moeten hun familie, hun rijk en misschien zelfs elkaar verraden en bepalen waar hun loyaliteit ligt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

 • Het Sanatorium - Sarah Pearse

Gerelateerde artikelen

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

 • Recensie: Divergent 3 - Samensmelting

 • Veronica Roth

Zoek in artikelen