• onze waardering

Recensie: Gespleten RECENSIE

Recensie: Gespleten - Karin Slaughter

Gespleten gaat over Andrea, een jonge vrouw van 31, vastgelopen  in het leven, weer thuiswonend bij haar moeder in het appartement boven de garage. Met een studieschuld, een onafgemaakte studie en een baan waar ze alleen moe van wordt, staat Andy stil in het leven. Als ze op een dag met haar moeder in een restaurant zit te eten en haar moeder een schutter overmeestert en koelbloedig vermoord, weet ze niet meer wie de vrouw is die zich haar moeder noemt. Vanaf dat moment komt Andrea in een draaikolk van gebeurtenissen terecht. Wat is er aan de hand, hoe is Andy’s moeder in staat om dit te doen? Is Andy’s moeder wel wie ze denkt dat ze is?

Het boek volgt ook de verhaallijn van Jane, in 1986. In deze verhaallijn volgen we de jonge Jane., dochter uit een rijke familie. Haar vader is de directeur van een gezondheidsorganisatie. Zijn bedrijf heeft onder andere een keten van opvanghuizen voor mensen met psychiatrische problemen. Tijdens een debat in Noorwegen wordt Jane’s vader vermoord door een hoogleraar die daarna zichzelf ombrengt. Het blijkt dat deze vrouw niet alleen handelde. Ze was onderdeel van een organisatie die desnoods met geweld problemen in de maatschappij wil oplossen.

Andrea is een onzeker persoon, bang voor het nemen van beslissingen. Het lijkt erop dat ze in haar puberteit is blijven hangen, terwijl ze de dertig al gepasseerd is. Haar besluiteloosheid is irritant, maar gelukkig maakt ze een groei door in het boek.

Haar moeder is één groot geheim, het ene moment zorgzaam, het volgende moment hard en kil. Dit prikkelt en zorgt ervoor dat je door wilt lezen en Laura en haar verleden wilt leren kennen.

Het verhaal is minder expliciet gruwelijk dan voorgaande boeken van Karin Slaughter. Gespleten gaat meer in op de psychologische gruwelijkheden. Hoe kunnen mensen zich laten manipuleren om verschrikkelijke dingen te doen? Hoe komt het dat mensen met de beste bedoelingen uiteindelijk verschrikkelijke dingen doen? Hoe moeilijk is het om uiteindelijk de juiste beslissingen te nemen? Dit boek is met recht een psychologische thriller.

Gespleten heeft, net als haar andere boeken, de prettige schrijfstijl die we gewend zijn van Karin Slaughter. Ze schrijft vlot, meeslepend, gedetailleerd en gaat gruwelijkheden niet uit de weg. Ze trekt je in het verhaal en triggert je om door te lezen.

Het boek is opgebouwd in verschillende stukken, Twee verhaallijnen die in eerste instantie niets met elkaar te maken hebben, maar die uiteindelijk raakvlakken vormen, waardoor je maar door wilt blijven lezen, zodat je uiteindelijk het geheel ziet. Karin Slaughter weet op een sublieme manier informatie te doseren, zodat je niet te snel weet hoe het in elkaar steekt, maar tot het einde toe aan het boek gekluisterd blijft.

Karin weet als geen ander hoe ze je kan blijven boeien. Vanaf de eerste bladzijde wordt je meegetrokken in het verhaal. De karakters worden zo boeiend neergezet, dat het boek niet weg te leggen is. Een aanrader met 5 hartjes!

Recensie: Gespleten - Karin Slaughter

Pieces of Her

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  What if the person you thought you knew best turns out to be someone you never knew at all . . . ?

  Andrea knows everything about her mother, Laura. She knows she's spent her whole life in the small beachside town of Belle Isle; she knows she's never wanted anything more than to live a quiet life as a pillar of the community; she knows she's never kept a secret in her life. Because we all know our mothers, don't we?

  But all that changes when a trip to the mall explodes into violence and Andrea suddenly sees a completely different side to Laura. Because it turns out that before Laura was Laura, she was someone completely different. For nearly thirty years she's been hiding from her previous identity, lying low in the hope that no one would ever find her. But now she's been exposed, and nothing will ever be the same again.

  The police want answers and Laura's innocence is on the line, but she won't speak to anyone, including her own daughter. Andrea is on a desperate journey following the breadcrumb trail of her mother's past. And if she can't uncover the secrets hidden there, there may be no future for either one of them. . . .

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen