• onze waardering

Recensie: Eet. Leef. Reis. RECENSIE

Recensie: Eet. Leef. Reis – Donal Skehan

De knappe, Ierse Donal Skehan heeft inmiddels al vele kookboeken op zijn naam staan. Eet. Leef. Reis. is zijn laatste exemplaar.

Eet, leef en reis zijn drie woorden die samenvatten wat voor Donal Skehan belangrijk is: goed eten, een evenwichtige levensstijl en wereldwijd inspiratie opdoen. Hij beschrijft gerechten uit de hele wereld, opgebouwd rond drie thema's: "Eet' is gewijd aan snelle, gezonde gerechten, zoals salades en comfortfood. "Leef' richt zich op energierijke en voedzame gerechten, van een powerontbijt tot superfoodsnacks. En "Reis' bevat recepten die geïnspireerd zijn op zijn wereldwijde omzwervingen.

Ik kan niet anders dan vol lof zijn over Eet. Leef. Reis. Donal Skehan heeft ondertussen al boordevol ervaring met het uitgeven van kookboeken, en dat merk je. De recepten zijn in dit boek ingedeeld in de hoofdstukken – hoe kan het ook anders – Eet, leef en reis.  Elk met een persoonlijke note van Donal.

Een overzichtspagina verbindt de recepten met elkaar. Erg plezierig dus ook voor de lezer, die in een oogopslag kan zien of er iets tussenstaat wat hij of zij dan ook moet proberen.

Wat heeft Eet. Leef. Reis. niet? Echt voor iedereen staat er wel een recept in dat je moet lusten. En er staan er ook veel in: Donal is zeker niet zuinig geweest met het delen van zijn sublieme creaties. En wacht – deze gerechten zijn ook nog te doen voor een hobbykok.

Allereerst maakte ik een stoofschotel: Eleni’s schoofschotel met reuzebonen en tomaat. Volgens Donal het gerecht van het kleine Griekse eiland Ikaria, waar mensen langer schijnen te leven en gezonder en gelukkiger zijn dan de rest van de wereld (dit noemen ze ook wel een blauwe zone).  In Ikaria eten ze vaak vegetarisch. Dit recept is zelfs veganistisch.

Wat ben ik verrast door dit recept: ik dacht hoe lekker kunnen een paar bonen en tomaten bij elkaar nou zijn? De combinatie van ui en knoflookolie en het stoven van de groenten in de oven, maakt een heerlijk geheel. Zo’n recept waar je over een maand of twee nog aan terugdenkt: ‘Laat ik die heerlijke stoofschotel nog eens maken’.

Mijn tweede gerecht was een ijsje van mango, banaan en limoen (Instantsorbet van mango). Let wel op dat je alles in dit gerecht goed mengt zodat er geen grote stukjes meer over blijven. Helaas gebeurde mij dit en dat was jammer. Verder waren de happen zonder al te grote stukken heerlijk. Zo fijn dat je voor dit ijsje geen ijsmachine nodig hebt!

Om eerlijk te zijn kon ik niet kiezen. In Eet. Leef. Reis. staan zoveel creaties die ik nog wil uitproberen, dus wie weet verschijnt binnenkort ‘De supervega pasta met tomaat uit de oven’ op tafel? Of toch maar de ‘Zonovergoten kurkuma kokos stoofpot’? Aan de bijzondere namen zal het niet liggen. Kortom, moet ik nog zeggen dat dit boek een aankoop waard is? Ik ben in ieder geval fan.

Recensie: Eet. Leef. Reis – Donal Skehan

Eet. Leef. Reis.

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eet, leef en reis zijn drie woorden die samenvatten wat voor Donal Skehan belangrijk is: goed eten, een evenwichtige levensstijl en wereldwijd inspiratie opdoen. Hij beschrijft gerechten uit de hele wereld, opgebouwd rond drie thema's: "Eet' is gewijd aan snelle, gezonde gerechten, zoals salades en comfortfood. "Leef' richt zich op energierijke en voedzame gerechten, van een powerontbijt tot superfoodsnacks. En "Reis' bevat recepten die geïnspireerd zijn op zijn wereldwijde omzwervingen. Ga met Donal mee op reis, want er is toch niets leuker dan het uitproberen van nieuwe gerechten, het kennismaken met nieuwe culturen en het delen van die ervaringen.

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen