• onze waardering

Recensie: Film & serie locaties RECENSIE

Recensie: Film & serie locaties – Lonely Planet

In het boekje Film & serie locaties van Lonely Planet kunnen de lezers meer te weten komen over belangrijke locaties uit bekende films en series. In het boek staan meer dan 100 locaties waar de meest memorabele scènes zijn opgenomen. Van Star Wars tot Game of Thrones tot James Bond, het is allemaal in dit boekje te vinden.

Als groot film en serie liefhebber was ik meteen enthousiast toen ik dit boek in handen kreeg. Meteen viel het formaat van het boek op. Het is namelijk een erg klein en compact boekje. Wanneer je het boek openslaat krijg je eerst een korte introductie over wat je kan verwachten in de rest van het boek. Ook staat er een wereldkaart in waarop alle locaties die in het boek worden benoemd staan aangegeven. Opvallend is dat de meeste locaties die in het boek staan zijn opgenomen in Europa of Amerika, andere continenten komen bijna niet aan bod.

Wanneer je even door het boek bladert dan vallen meteen alle prachtige foto’s van de meest mooie locaties op. Dit is dan ook een van de weinige hoogtepunten van dit boek. Film & serie locaties viel namelijk tot mijn spijt erg tegen. Dit kwam door een aantal dingen.

Ten eerste zijn de stukken tekst die per locatie zijn toegevoegd erg kort en summier. Als lezer krijg je weinig tot geen nieuwe informatie over bijvoorbeeld de scène die is opgenomen op dat bepaalde stuk land. Ook over de film zelf is geen extra informatie toegevoegd, terwijl de echte film en serie liefhebber hier juist in geïnteresseerd is. Daarnaast werd er in de teksten vaak getracht om grappig over te komen, echter sloeg het boek de plank een aantal keer volledig mis waardoor de teksten allesbehalve grappig waren. Op sommige punten werden de teksten zelfs denigrerend en wekte het alleen maar irritatie bij de lezer op. Een voorbeeld hiervan is het volgende: “Het was niet de eerste keer dat bij deze trap de gekken de macht grepen. De Spice Girls dansten er in hun videoclip voor hun debuutsingle ‘Wannabe’.” Naast het feit dat de Spice Girls niks te maken hebben met films en series is deze tekst ook nog eens ontzettend denigrerend.

Een tweede punt waarop dit boek tegenviel is de onoverzichtelijkheid. Er is geen logische opbouw in het boek te vinden en dat is jammer. Stel je wilt graag de locatie van Star Wars The Force Awakens bezoeken, maar je weet even niet meer waar dat ook alweer lag, dan is het niet makkelijk terug te vinden in Film & serie locaties. Het boek lijkt namelijk in willekeurige volgorde opgebouwd te zijn. De films en series gaan van oud naar recent, van sci-fi tot romantiek en een opbouw is niet te vinden. Het zou handiger zijn geweest als het bijvoorbeeld op alfabetische volgorde zou zijn ingedeeld of op jaartal, dat maakt het voor de lezer een stuk overzichtelijker.

Al met al ben ik erg teleurgesteld in Film & serie locaties van Lonely Planet. Mijn verwachtingen waren hoog en deze zijn niet waargemaakt. Met name door de verschrikkelijke teksten die niet alleen summier, maar die af en toe ook nog eens denigrerend waren, kreeg ik bijna een afkeer tegen het boek. De prachtige foto’s kunnen het boek nog enigszins redden. Het boek krijgt van mij 2 hartjes.

Recensie: Film & serie locaties – Lonely Planet

Lonely Planet Film- en serielocaties

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lonely Planet Film- en serielocaties bevat meer dan 100 locaties waar de meest memorabele scènes uit films en series zijn opgenomen. Met deze Lonely Planetgids ontdek je deze plekken zelf die vaak schitterend mooi of bijzonder en geheimzinnig zijn. Stap in de mystieke wereld van Game of Thrones, lift mee met Thelma & Louise of pak de boot naar James Bond Island, ofwel het Thaise Khao Phing Kan, wereldberoemd door The Man with the Golden Gun. Voor filmfanaten en serieverslinders. Compleet met de werkelijke locatie en aanwijzingen hoe je er het best kunt komen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen