• onze waardering

Recensie: Het appartement aan Central Park RECENSIE

Recensie: Het appartement aan Central Park - Fiona Davis

Het is 1884 en Sara Smythe krijgt een mooie kans om aan de slag te gaan als hoofd huishouding, in het nieuwe appartementencomplex Dakota in New York. Sara gaat het avontuur aan en vertrekt vanuit Londen naar New York, waar ze een nieuw leven begint. Het andere verhaal speelt zich af in 1985. Bailey is binnenhuisarchitect en na een verblijf in een afkickkliniek is zij op zoek naar een nieuwe opdracht. Haar ‘nicht’ Melinda geeft haar de opdracht om een appartement in het Dakota te renoveren. Eenmaal aan de slag doet Bailey verschillende ontdekkingen die flinke gevolgen hebben.

In Het appartement aan Central Park worden de verhalen van Sara en Bailey afgewisseld. Al snel blijkt dat de verhalen van de vrouwen, die een eeuw na elkaar leven, verbonden zijn, maar hoe deze verbinding precies is en hoe ver dit gaat wordt pas aan het eind van het boek duidelijk. Door verschillende plotwendingen blijft er continu spanning in het boek, omdat je wilt weten wat er nu precies is gebeurd. Steeds meer puzzelstukjes komen op zijn plaats en mysteries worden onthuld. Door deze opbouw is een meeslepende historische roman ontstaan.

Auteur Fiona Davis heeft eerder de roman De meisjes van Manhattan geschreven. Het appartement aan Central Park is haar tweede roman vol historische details. Het belangrijkste element in dit verhaal, is het vooruitstrevende en iconische appartementencomplex Dakota, dat in 1884 is afgebouwd. Met uitgebreide beschrijvingen schept de schrijfster een beeld van dit -voor die tijd- luxueuze gebouw, dat echt heeft bestaan en waar beroemdheden hebben gewoond. Je kunt merken dat Davis goed onderzoek heeft gedaan naar Dakota en het leven in die tijd, de beschrijvingen komen namelijk waarheidsgetrouw over. Daarmee vormt Dakota een prachtige historierijke achtergrond voor het verhaal.

De schrijfstijl van Davis is vlot en daardoor leest dit boek prettig. Het appartement aan Central Park gaat over verschillende thema’s zoals: moed, ambitie, liefde, wraak en verlies. Boeiende thema’s die verschillende aspecten van het leven belichten. De personages zijn aansprekend en realistisch, zowel in het verhaal dat zich afspeelt in 1884 als van het verhaal in 1985. Fiona Davis laat in deze roman zien dat persoonlijke en ogenschijnlijk kleine beslissingen grote gevolgen kunnen hebben.


Het appartement aan Central Park is een historische roman over familiegeheimen en mysteries die eigenlijk verborgen hadden moeten blijven. Door de opbouw van dit boek wordt je meegesleept in de familiemysteries van de familie Camden die in het prachtige Dakota verbleven.

Recensie: Het appartement aan Central Park - Fiona Davis

Het appartement aan Central Park

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    'Het appartement aan Central Park' van Fiona Davis begint in New York, 1884. De ongehuwde Sara Smythe krijgt de kans van haar leven als ze door architect Theodore Camden wordt gevraagd om conciërge te worden van het pas opgeleverde Dakotagebouw. Sara neemt de baan aan, maar wordt verliefd op Theo. In 1985 is binnenhuisarchitecte Bailey Camden net uit een afkickkliniek ontslagen, ze is werkloos en heeft geen dak boven haar hoofd. Haar grootvader was een beschermeling van Theodore Camden, maar omdat een bloedband ontbreekt kan ze geen aanspraak maken op het familiefortuin. Haar 'nicht' Melinda is wél een directe afstammeling. Wanneer Melinda Bailey een klus aanbiedt om haar appartement in het Dakota te renoveren, grijpt ze die met beide handen aan.
    Het Dakotagebouw heeft al snel geen geheimen meer voor haar en Bailey doet een paar ontdekkingen met verregaande gevolgen...
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen