• onze waardering

Recensie: Italiaans easy RECENSIE

Recensie: Italiaans easy - Giovanna Torrico

Italiaans easy is een boek van Giovanna Torrico en kent vijfentachtig recepten van klassiek tot modern, die makkelijk en snel op tafel staan. Het boek begint met een uitgebreide inleiding over de Italiaanse keuken. Hierin staat onder andere een stappenplan voor het maken van risotto, tips en trucs en handige keukenhulpjes die het koken moeten vergemakkelijken. Daarnaast wordt er een overzicht gegeven van pasta’s, granen en zijn er recepten voor basis componenten van maaltijden te vinden waaronder: pesto en balsamicoazijndressing. Na deze uitgebreide inleiding volgen de kernhoofdstukken, onderverdeeld in: salades, pasta’s, soepen, risotto en couscous, stoofpotjes en tot slot dolci (zoetigheden). Ieder recept neemt steeds twee pagina’s in beslag. Links vind je een lijst en foto van de ingrediënten en rechts de werkwijze en een foto van het gerecht. Bij ieder gerecht staat voor hoeveel personen het bedoeld is en hoeveel tijd de voorbereiding en bereiding in beslag nemen. Krijg jij al zin in panzanella met coquilles, spaghetti alla carbonara, paddenstoelen-kikkererwtensoep, zeevruchtenrisotto, jagersstoof met konijn of een frambozentiramisu met pistachenoten?

Het eerste gerecht uit Italiaans easy dat ik maakte, was de bekende salade caprese. Ik ben dol op deze salade. Deze salade is een plaatje voor het oog, ruikt heerlijk naar kruidige basilicum en smaakt bovendien nog heerlijk ook.

Het tweede gerecht uit Italiaans easy dat ik kookte, was de orecchiette met broccoli. Deze pasta met broccoli, knoflook en Parmezaan krijgt lekker wat pit door de toevoeging van chilipeper en bevat in tegenstelling tot veel andere pastagerechten wat meer groente. Lekker!

Zoek jij Italiaanse gerechten die makkelijk, verrukkelijk en snel op tafel staan en gebundeld zijn in één boek, dan is Italiaans easy van Giovanna Torrico wat je zoekt. Door de diversiteit aan gerechten kun je zelf je eigen Italiaanse menu samenstellen met vaak slechts vijf tot tien ingrediënten. De opbouw van het boek vind ik overzichtelijk en duidelijk. De vormgeving is eenvoudig, rustig en bijzonder consistent. Dat komt door het gebruik van witte achtergrond en zwarte geschrift. Dit boek is handzaam en compact voor in de keuken. Bovenal bevat dit boek lekkere recepten die snel en gemakkelijk op tafel staan en de titel van dit boek helemaal waar weten te maken.

Recensie: Italiaans easy - Giovanna Torrico

Italiaans easy

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Italiaans eten was nog nooit zo makkelijk! Met de makkelijke Italiaanse recepten uit Italiaan Easy maak je de lekkerste Italiaanse gerechten.
    Makkelijke Italiaanse recepten
    De Italiaanse keuken blijft een favoriet van velen. Met de makkelijke Italiaanse recepten uit Italiaans Easy maak je nu de lekkerste Italiaanse gerechten zelf. Wat dacht je van klassiekers zoals makkelijke tiramisu of makkelijke spaghetti alla Carbonara? Of bijzondere italiaanse gerechten zoals risotto met pompoen en gorgonzola?
    Italiaans Easy
    Italiaans easy laat zien hoe mooi Italiaanse gerechten eruit kunnen zien! Het strak vormgegeven kookboek toont op de linkerpagina steeds de weinige ingrediënten en op de rechterpagina het heerlijke eindresultaat.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen