• onze waardering

Recensie: Rosie en Moussa voor altijd RECENSIE

Recensie: Rosie en Moussa voor altijd – Michael de Cock

In Rosie en Moussa voor altijd verhuist Rosie samen met haar mama naar een groot appartementsgebouw. Ze is erg nerveus: zal ze er wel ooit vrienden kunnen maken? Als snel blijkt dat dat helemaal geen probleem is! Moussa woont ook in het appartementsgebouw en al snel worden ze de allerbeste vrienden. Samen maken ze de gekste avonturen mee: zo klimmen ze stiekem op het dak van het gebouw, zoeken ze de vader van Rosie op, en helpen ze verschillende mensen. Rosie en Moussa bedoelen het altijd goed, maar soms raken ze in benarde situaties terecht….

In Rosie en Moussa voor altijd worden er vier eerder verschenen verhalen over Rosie en Moussa gebundeld. Zo mis je geen enkel verhaal van deze twee helden. Dat is natuurlijk een groot voordeel! Als je klaar bent met een verhaal, kan je direct verder gaan naar een volgend. Zo is de pret gegarandeerd.

Alle verhalen in dit boek zijn erg leuk en op kindermaat geschreven. Het leest vlot en bovendien zijn alle pagina’s prachtig geïllustreerd door Judith Vanistendael. Die illustraties maken het voor kinderen veel leuker om in dit boek te duiken! De tekeningen zijn fantasierijk, maar laten ook nog wat aan de verbeelding van de kinderen over.

Het allermooiste aan dit boek, zijn de thema’s die aan bod komen. De belangrijkste thema’s zijn vriendschap, opgroeien, de regels aftasten en zelfs ontluikende liefde. Bovenop die thema’s (die wel vaker voorkomen in boeken) hebben de auteurs ervoor gekozen om ook actuele en minder vanzelfsprekende thema’s in de boeken te verwerken. Zo gaat het boek ook over gescheiden ouders, familieleden die in de gevangenis zitten en mensen zonder papieren. Hoewel deze thema’s aan bod komen, voeren ze niet de boventoon (en dat is goed zo). Wel zorgt het ervoor dat je met je kind over de thema’s kan praten of dat kinderen die in zo’n situatie zitten, zich begrepen voelen. Knap gedaan van Michael de Cock en Judith Vanistendael!

Rosie en Moussa voor altijd is eveneens een perfect ‘samenleesboek’, waar ouder en kind samen in een boek kunnen lezen. Er zal altijd iets zijn om over te praten: de gebeurtenissen, de tekeningen of de grapjes die er gemaakt worden. Zowel ouder als kind zullen kunnen genieten van de humor, de spannende gebeurtenissen en de hartverwarmende momenten in het boek.

Rosie en Moussa voor altijd van Michael de Cock en Judith Vanistendael is een hartverwarmende roman voor jong en oud!

Recensie: Rosie en Moussa voor altijd – Michael de Cock

Rosie en Moussa voor altijd (Filmeditie)

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hartverwarmend verhaal over een bijzondere vrienschap.

  Rosie en Moussa doen graag dingen die eigenlijk niet mogen. Zo gaan ze helemaal naar het dak van het hoge appartementsgebouw waar ze wonen. Maar ze helpen elkaar ook. Als Rosie een brief krijgt van haar vader, smeden ze plannen om hem op te zoeken. En als Moussa's oom in de problemen zit is Rosie er als de kippen bij om te helpen.

  Een hartverwarmende samenwerking tussen theaterdirecteur en schrijver Michael De Cock en stripauteur Judith Vanistendael. De verhalen van Rosie en Moussa veroverden duizenden kinderharten in binnen- en buitenland. De boeken werden vertaald in het Duits, Japans, Turks, Frans, Sloveens en Farsi.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 15 hele leuke kinderboeken om te lezen tijdens de Leesweken

 • Cold Case 2 - Countdown - Tina Frennstedt

 • Niemands Kind - Ingrid von Oelhafen & Tim Tate

 • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

 • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen