• onze waardering

Recensie: De eigenzinnigheden van Leah Burke RECENSIE

Recensie: De eigenzinnigheden van Leah Burke - Becky Albertalli

Wie het boek Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld, ook wel Love, Simon genoemd, van Becky Albertalli heeft gelezen of de verfilming ervan heeft gezien kent vast het meisje Leah Burke, die onderdeel uitmaakt van de vriendengroep van Simon. De eigenzinnigheden van Leah Burke is het vervolg van dat boek met Leah als hoofdpersoon.

In De eigenzinnigheden van Leah Burke zitten Leah en haar vrienden in het laatste jaar van hun middelbare school. Ze hebben nog enkele weken samen voordat ze zullen studeren en naar verschillende universiteiten zullen gaan. De vriendengroep van Leah dreigt echter uiteen te vallen en iedereen maakt zich druk om zijn of haar toekomst. De onzekere Leah worstelt zelf met het feit dat ze op meisjes valt en durft het aan niemand te vertellen. Daarnaast is ze ook nog eens hopeloos verliefd op een goede vriendin. Ondertussen komen de prom en de tijd om afscheid langzamerhand steeds dichterbij…

Leah is geweldig personage om over te lezen. Ze is behoorlijk sarcastisch en heeft een goed gevoel voor humor. Dit zorgt ervoor dat het verhaal luchtig blijft, ondanks het feit dat er enkele “zware”, maar belangrijke onderwerpen worden behandeld, zoals seksuele geaardheid en overgewicht. Ze kan af en toe een beetje (onnodig) negatief zijn, maar dat maakt haar juist een realistischer personage. Ze is sterk en het is heel leuk om haar gedurende het boek steeds beter te leren kennen. De oude bekenden uit Love, Simon, zoals Simon, Nick, Bram en Abby komen weer terug in dit boek en ook over hen kom je steeds meer te weten. Het is moeilijk om niet van deze personages te houden.

Je hoeft geen spannende momenten of actiescenes te verwachten in dit boek, maar deze dingen zijn in dit boek ook helemaal niet nodig om je aandacht vast te houden. Vanaf het begin wordt je namelijk helemaal meegenomen in de wereld van Leah en haar vrienden. Af en toe is het verhaal een beetje cliché en voorspelbaar, maar dat is niet storend. Het verhaal leest heerlijk weg en voor je het weet is het boek al uit. De mooie en vlotte schrijfstijl van Becky Albertalli draagt daar zeker aan bij!

Met De eigenzinnigheden van Leah Burke heeft Becky Albertalli weer een geweldig verhaal neergezet. Het verhaal is realistisch, luchtig en heeft ontzettend leuke personages. De fans van Love, Simon zullen zeker genieten van dit boek over Leah!

 

Recensie: De eigenzinnigheden van Leah Burke - Becky Albertalli

De eigenzinnigheden van Leah Burke

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar - vindt ze zelf - middelmatige tekeningen, maar ook om:

  Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
  Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
  Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
  En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen - en voor de liefde.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Wat als dit het is

 • Love, Simon tv-serie komt eraan

 • Recensie: De voordelen van onbeantwoorde liefde

 • De 12 beste LGBTQ+ boeken

 • Young Adult top 6: november 2018

Zoek in artikelen