• onze waardering

Recensie: Vega hapjes easy RECENSIE

Recensie: Vega hapjes easy – Jessica Oldfield

Volgens de achterkant van het boek tover je met Vega hapjes easy in een mum van tijd heerlijke vegetarische gerechtjes op tafel. Tussen deze meer dan tachtig recepten is genoeg inspiratie te vinden. Van za'atar popcorn tot mini-halloumiburgers en van tomatenlinzenchutney tot spring rolls.

Bij ‘easy’ denk je dat de hapjes simpel zijn, niet?! Dit valt direct een beetje tegen.  Al bladerend door het boek, probeer ik dan ook een keuze te maken. Want door de – achteraf gezien misleidende – titel, ben ik op zoek naar gemak. Dit vind ik niet direct, dus klap ik het boek toch maar weer dicht.

De kleine tapashapjes van Vega hapjes easy zijn dan wel bewerkelijk, maar een groot boodschappenlijstje heb je niet: de meeste gerechtjes bestaan uit vijf ingrediënten. Helaas is dit wel verraderlijk, want vaak moet je al een recept uit de basisrecepten hebben gemaakt – zoals een saus, of aangemaakte groenten – om tot je uiteindelijke hapje te komen. Tja, toch niet zo ‘easy’ dus.

Wat Jessica Oldfield dan wel weer goed doet, zijn de pagina vullende afbeeldingen met op de bladzijde ernaast het uitgewerkte – en overzichtelijke – recept. Ook bij de afbeeldingen denk je: ja, dit wil ik!

Ik besloot als eerste een guacemole te maken. Eigenlijk had ik dit nog nooit gedaan en vind ik dit groene prutje altijd overheerlijk in een restaurant of kant en klaar uit een potje. De guacemole is een van de simpelere basisrecepten in Vega hapjes easy, maar smaakte geweldig. In dit recept maak je gebruik van koriander en limoen. Ik vond dit zelfs zo lekker dat ik sindsdien de guacemole al vijf (!) keer opnieuw heb gemaakt om tijdens de lunch op een cracker te verorberen.

Als tweede maakte ik een pesto met pijnboompitten en basilicum, ook heerlijk om dit een keertje vers klaar te maken en zoveel simpeler dan je denkt.

Het leuke aan Vega hapjes easy is dat het is opgedeeld in vegetarische hapjes en veganistische hapjes. Zo kun je kiezen tussen die twee en is er voor ieder wat wils. Soms moet je wel opletten dat de basisingrediënten lang kunnen duren. Als je bijvoorbeeld een vegan pizza wilt maken heb je hiervoor cashewricotta nodig (een basisrecept), maar om deze goed en wel klaar te hebben moet je even een uurtje geduld hebben.

Als je nu gewaarschuwd bent en voor lief kunt nemen dat de kleine gerechtje toch wel alles behalve ‘easy’ zijn en je van vega houdt, dan zit je goed met kleine hapjes van Jessicia Oldfiled. Van mij krijgt Vega hapjes easy helaas toch drie hartjes.

Recensie: Vega hapjes easy – Jessica Oldfield

Vega hapjes easy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Met Vega hapjes easy tover je in een mum van tijd heerlijke vegetarische gerechtjes op tafel. Tussen deze meer dan tachtig recepten is genoeg inspiratie te vinden. Van za'atar popcorn tot mini-halloumiburgers en van tomatenlinzenchutney tot spring rolls.

  In Vega hapjes easy zie je op de linkerpagina de (weinige!) ingrediënten afgebeeld en op de rechterpagina het supereenvoudige en lekkere eindresultaat. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën smaakmakers, dips, hapjes en een hoofdstuk met veganistische hapjes.


   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

 • Waar is de cast van Teen Wolf nu

 • Netflix verfilmt kinderboek 'Sulwe' van Lupita Nyong'o

 • De leukste Young Adult films op Disney+

 • Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen