• onze waardering

Recensie: Heerlijk simpel RECENSIE

Recensie: Heerlijk simpel – Janneke Philippi

Janneke Philippi kookboekenauteur en foodstyliste bracht al meerdere kookboeken uit waaronder haar serie Bij Janneke thuis. Daarnaast heeft ze een vaste rubriek in magazine Delicious. In haar nieuwe boek Heerlijk Simpel bundelt ze ruim honderd recepten naar eetmoment: lunch, koffie, borrel, vooraf, diner en dessert. Haar uitgangspunt is om met weinig tijd een lekker gerecht op tafel te zetten voor elk moment. Wat opvalt bij dit hardcover kookboek is de luxueuze en rustige uitstraling en vormgeving. De recepten in dit boek zijn duidelijk beschreven en volledig. Zo zijn ze voorzien van een stapsgewijze bereidingswijze, lijst van ingrediënten, keukengerei, bereidingstijd en foto. De paginagrote foto’s zijn aantrekkelijk en zeer uitnodigend. 

Het eerste recept uit Heerlijk Simpel dat ik maakte, was de borrelbaguette met rucolapistou en pancetta. Dit lekkere borrelbrood is makkelijk te maken, ziet er mooi uit en is toch weer eens wat anders dan het plukbrood met kaas of het stokbroodje kruidenboter.

Het tweede recept uit Heerlijk Simpel dat ik kookte, waren de gehaktballetjes met bacon, Chardonnay, mascarpone en dille. Deze gehaktballetjes zijn het perfecte voorbeeld en laten zien dat je met weinig ingrediënten toch iets heerlijks kan maken. Dit gerecht is geen volwaardige maaltijd. Als serveersuggestie wordt lintpasta, rijst of brood gegeven. Wat jammer is, is dat groente dan nog steeds ontbreekt.

Dit boek doorbladerend kreeg ik al zin in al dat heerlijks. Besteed eens wat meer aandacht aan jouw lunch en verwen jezelf bijvoorbeeld met een carpacciosandwich met frambozendressing en walnotenkaramel. Drink koffie en neem hierbij zelfgemaakte mini-kokosmakronen met pistache of borrel eens met serrano-rucolakroketjes. Naast deze versnaperingen is er ook genoeg inspiratie voor het diner te vinden. Of je nu wilt beginnen met gegratineerde zalmaardappeltjes met kaas-lookcrème, op zoek bent naar een hoofdmaaltijd zoals de geroosterde aubergineschotel met buffelmozzarella of jouw maaltijd wilt afsluiten met een zoet dessert van chocomoussetaartjes. De recepten zijn lekker en worden bereid met veelal toegankelijke ingrediënten. De recepten zijn ook eenvoudig te maken, hoewel sommige wel wat meer tijd in beslag nemen dan anderen.  Daarnaast moet gezegd worden dat niet alle recepten uit het hoofdstuk diner dienen als volwaardige maaltijd. Hierbij mis ik her en der nog serveersuggesties. Daarentegen weet Janneke Philippi met haar boek Heerlijk Simpel veelzijdige recepten neer te zetten waar iedere lekkerbek zijn of haar hart bij kan ophalen.

Recensie: Heerlijk simpel – Janneke Philippi

Heerlijk simpel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    'Is het echt zo simpel?' Dat hoort Janneke Philippi vaak als mensen haar recepten ontdekken. Het is wat de recepten kenmerkt: ze zijn altijd eenvoudig, met goed verkrijgbare producten en vooral heerlijk.

    In Heerlijk simpel geeft Janneke meer dan 100 recepten voor iedereen die houdt van lekker eten, maar weinig tijd heeft om lang in de keuken te staan. Van gegratineerde oesters en aardbeien in champagne tot Parmezaanse kip en mac 'n' cheese: zowel voor etentjes met vrienden als voor de doordeweekse maaltijd biedt dit boek volop inspiratie.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen