• onze waardering

Recensie: Keer niet terug RECENSIE

Recensie: Keer niet terug – Clare Donoghue

Tijdens de zoektocht naar een vermiste stuit brigadier Jane Bennet op een graf. Het slachtoffer is een jonge psychologie student. Na het verhoren van haar ex-vriend en haar huidige vriend lijkt de dader gevonden te zijn. Maar als een tweede graf opduikt blijkt er toch meer aan de hand dan een simpele moordzaak.

De cover van het boek Keer niet terug van Clare Donoghue is een typische cover voor een thriller met een foto van een vrouw en bloedspatten. Wat meteen ook de toon zet voor de rest van het boek. Een typische thriller die via het thrillerstappenplan lijkt te zijn geschreven.

In het begin van het boek speelt de persoonlijke relatie tussen Jane en Mike heel erg mee. Er blijkt een moordzaak te zijn geweest waarbij de tweelingbroer van Mike op de een of andere manier bij betrokken is. En hoewel Jane en Mike hun ruzie over het verzwijgen daarover uitspreken wordt het nooit duidelijk wat die moordzaak was en hoe Mikes tweelingbroer daarbij betrokken was.

Ondanks dat in het begin van het boek van Clare Donoghue verschillende verhaallijnen door elkaar lopen worden de overige verhaallijnen er al snel uitgeschreven. De moordzaak die centraal staat in het verhaal blijft als enige over. Hierdoor verveelt het boek snel. Daarnaast ontwikkelen de karakters zich ook niet verder. Ze blijven oppervlakkig en missen in een groot deel van het boek diepgang.

Als je op zoek bent naar een thriller waarvan je de afloop kan voorspellen, zodat je niet van angst op het puntje van je stoel zit, is Keer niet terug een goede optie. Al vrij vroeg in het verhaal krijg je door dat er dingen in het onderzoek niet kloppen en dat de hoofdverdachte het op geen enkele mogelijke wijze gedaan zou kunnen hebben. Ook de vermissing van hun goede vriend Mark is net iets te goed getimed.

Het boek Keer niet terug van Clare Donoghue is een thriller waar verhaallijnen niet duidelijk uitgewerkt worden, waarbij karakters zich wel wat dieper hadden mogen ontwikkelen en waarvan het plot spannender en onverwachter had gekund. Het boek krijgt van mij één hartje.

Recensie: Keer niet terug – Clare Donoghue

Keer niet terug

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In een bizarre moordzaak stuit brigadier Jane Bennett op iets wat een grafkist moet voorstellen. De kist bevat het lijk van een vermiste studente. Er worden twee verdachten verhoord, maar beiden ontkennen betrokkenheid.
  Wanneer enige tijd later opnieuw een kist wordt aangetroffen, bevestigt een anonieme tip Jane's vermoeden dat de twee zaken verband houden. Gaandeweg wordt het brigadier Jane Bennett en inspecteur Mike Lockyer steeds duidelijker dat ze jagen op een moordenaar die vastbesloten is zich door niets of niemand te laten stoppen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen