• onze waardering

Recensie: Het ultieme tostiboek RECENSIE

Recensie: Het ultieme tostiboek – Jasper Kool

Twee boterhammen en kaas. Dat is een tosti legt Jasper Kool uit in Het ultieme tostiboek. Maar dat het daar niet bij blijft bewijzen de meer dan 100 tostirecepten. Van hartig tot zoet, van vis tot vlees en van Hollands tot mediterraans. In Het ultieme tostiboek laat Jasper Kool, mede-eigenaar van tosti-keten Happy Tosti, zien dat er meer is tussen boterham en boterham. Bijna alle combinaties zijn mogelijk. Je moet er alleen wel even opkomen.

Het ultieme tostiboek is vrijwel unaniem positief ontvangen. Het stoer ogende boek met meer dan 200 pagina's is dan ook een lust voor het oog, met aan de andere kant het idee: waarom heb ik dat nooit zo gedaan? Brood en kaas! Voordat de recepten beginnen wordt uitgelegd welke kazen en welke soorten brood het meest geschikt zijn voor tosti's. Vervolgens varieert Jasper Kool er lustig op los en heeft hij een onderscheid gemaakt in zijn recepten: klassiek, trendy, cheffy, hollands, spicy, mediterraan, werelds en zoet.

In Het ultieme tostiboek worden verschillende technieken gebruikt. De ene keer wordt gebruik gemaakt van een contactgrill of tosti-ijzer de andere keer is een oven of een koekenpan beter te gebruiken.

Een tosti kan je natuurlijk ook dippen in een sausje. Dat kan in standaardsauzen als ketchup, curry of mayonaise maar in Het ultieme tostiboek staan zo'n 20 recepten voor sauzen die je in een handomdraai zelf hebt gemaakt. Soms sauzen met als basis mayonaise of yoghurt. Soms ook sauzen zonder kant-en-klare basis.

Bij mij thuis heb ik echte tosti-liefhebbers. We hebben dus heel uitgebreid tosti's getest. Helaas hebben we niet overal foto's van. De combinaties in het boek zijn soms verrassend, soms logisch. Wij maakten onder andere een tosti met spinazie en een tosti met mandarijn en gerookte kip. Inmiddels wordt er hier in huis geen standaard-tosti, met ham en kaas, meer gebakken. We gaan immers weer iets nieuws uitproberen en natuurlijk gaan we zelf ook nieuwe combinaties verzinnen want ook dat is de boodschap van Jasper Kool!

Veel woorden hoeven we aan dit boek niet vuil te maken. Jasper Kool geeft met Het ultieme tostiboek eigenlijk iedereen voldoende inspiratie voor een heerlijke tosti. Op welk moment van de dag dan ook!

Recensie: Het ultieme tostiboek – Jasper Kool

Het ultieme tostiboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Krokant van buiten en zacht vanbinnen. Wie kent hem niet? Tosti's zijn eenvoudig en vullend troostvoer. Geliefd door kinderen en volwassenen. Het kan als een warm ontbijtje, een stevige lunch of als avondeten belegd met een goed stuk plat gegrild vlees.

  Iedereen kan een tosti maken, in een contactgrill, in een pan, een tosti-ijzer, in de oven of zelfs tussen twee strijkijzers. De tosti is behoorlijk fool proof. Het enige wat je nodig hebt is twee boterhammen en kaas.

  Het leuke aan een tosti is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Iedereen kent de tosti ham-kaas en tosti ananas, maar heb je ook weleens gedacht aan een tosti met gamba's en sambalkaas, een zoete tosti met witte chocolade en aardbeien, of juist hartig met gegrilde bataat of een tosti Chinese baopao? Met slechts een paar simpele, maar smaakvolle ingrediënten creëer je de lekkerste tostivariaties!

  Het ultieme tostiboek biedt verrassende tostirecepten ingedeeld in Klassiek, Trendy, Cheffy, Hollands, Spicy, Mediterraan, Werelds en Zoet.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen