• onze waardering

Recensie: Keigrappig en waargebeurd RECENSIE

Recensie: Keigrappig & waargebeurd – Guy Didelez en Frank Pollet

Amerika heeft nooit een keizer gehad zeg je? Dat klopt, maar toch is er iemand die zichzelf tot keizer gedoopt heeft.
Stel je voor dat je vader er een persoonlijk doel van heeft gemaakt om je elke dag in een andere outfit uit te wuiven als je naar school gaat. Het overkwam Rain Price.
Wanneer Michael en Lilian Long een reis maken naar Boulogne komen ze na het maken van een ommetje in Parijs terecht. Terug naar Boulogne geraken blijkt nog niet zo makkelijk…

Dertig verhalen met verschillende thema’s. De bindende factor is de onwaarschijnlijkheid. Kan dit überhaupt, vraag je je tijdens het lezen af. Ja dus! Wat je je nog meer afvraagt nadat je het boek uit hebt, is hóe Didelez en Pollet deze verhalen gevonden hebben. Zou je gewoon op Google ‘onwaarschijnlijke verhalen’ kunnen intikken en dan deze gebeurtenissen op je scherm krijgen? Het resultaat is in ieder geval een bizarre verhalenbundel, waarbij je van de ene verbazing in de andere valt.

In 2017 verscheen Onopgelost & waargebeurd van Guy Didelez en Frank Pollet. In dezelfde stijl is nu ook dit boek, Keigrappig & waargebeurd geschreven. De nadruk ligt op de humor. De voorpret van het verhaal begint al bij de titel. Die zijn vaak goed gekozen en erg pakkend. Ze klinken soms onwerkelijk, maar als je dan het verhaal begint te lezen dan merk je dat het écht een titel is die bij het onderwerp past. Wat vind je bijvoorbeeld van ‘Met een tank naar de schoolbank’, ‘De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster’ of ‘Betrapt door de god van de donder’? Sommige verhalen leveren naast een glimlach (of een uitbundige lach, al naargelang je eigen persoonlijkheid) ook gefronste wenkbrauwen op. Je mag het eigenlijk niet luidop zeggen, maar mensen zijn soms te dom voor woorden en daar zijn deze verhalen zeker een getuigenis van.

De schrijfstijl die gebruikt wordt in dit boek kan als zeer geanimeerd bestempeld worden. Het voelt een beetje als een comedian die je aan het werk ziet. Soms is het bijna spreektaal, waardoor je je als lezer dan ook betrokken voelt in het boek.

De illustraties zijn een beetje in de stijl van een stripverhaal. De tekstballonnen die bij de illustraties staan, zorgen ervoor dat het verhaal waar ze in thuishoren nog grappiger wordt. Het boek wordt er nog beter leesbaar door en de stijl van de illustraties past erg goed bij de schrijfstijl.

Na het lezen van Keigrappig & waargebeurd zijn er toch weer enkele weetjes in je brein gebeiteld die je ten allen tijde kan gebruiken als een conversatie even stilvalt. Dan zeg je: ‘Weet je wat ik onlangs heb gelezen?’ en je hebt gegarandeerd succes (als je tenminste enige aanleg hebt om grappige verhalen te vertellen). Ook al zullen er nog veel meer verhalen zijn die het verdienen verteld te worden, toch is de lengte van dit boek precies goed. Op den duur gaat het ook vervelen en daar hebben Didelez en Pollet goed voor gewaakt.
Keigrappig & waargebeurd is geen absolute mustread, maar wel een erg leuk boek om tussendoor even een verhaaltje te lezen.

Recensie: Keigrappig & waargebeurd – Guy Didelez en Frank Pollet

Keigrappig en waargebeurd

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ben je ooit al met een tank naar school gebracht? Is je vader lid van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster? Of heb je ooit een prijs gewonnen voor het maken van een pakket met daarin een vliegtuigkaper die per parachute naar de politie wordt verzonden?

    Natuurlijk is jou dat nog niet overkomen. Maar anderen wél!KEIGRAPPIG & WAARGEBEURD bundelt de meest onwaarschijnlijke maar toch waargebeurde verhalen.
    Riem je stevig vast, zodat je niet van je stoel dondert tijdens het lezen van dit bijzonder grappige boek met hilarische cartoons.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen