• onze waardering

Recensie: Snel en Simpel RECENSIE

Recensie: Snel en simpel – Sarah Britton

Vegetarisch koken hoeft niet moeilijk te zijn, dat toont Sarah Britton met haar nieuwe kookboek Snel en Simpel. Ze bundelt een honderdtal recepten voor elk budget en laat zien hoe je bepaalde ingrediënten kan aanpassen zodat ze binnen diverse diëten passen.

Met deze recepten voor elke dag kan iedereen vegetarisch leren koken en ontdek je meteen hoe uitgebreid de vegetarische keuken eigenlijk is. Want ook zonder vlees kan je overheerlijke gerechten op tafel toveren.

Het eerste wat je opvalt bij het doorbladeren van Snel en Simpel is de strakke, eenvoudige vormgeving en de grote kleurrijke foto’s. Nog voor je de titel van het recept leest heb je al een idee wat voor een gerecht het zou zijn en dat geeft je echt zin om te gaan koken.

Het boek bevat enkel vegetarische recepten maar dat hoeft zeker niet saai te zijn want Sarah Britton maakt uitgebreid gebruik van alle mogelijke soorten groenten die er te vinden zijn. Ook gebruikt ze vaak noten en quinoa in haar recepten.

Het zijn moderne, gezonde recepten maar het viel mij wel meteen op dat er weinig traditionele gerechten in staan. Ook een simpele gekookte of gebakken aardappel komt weinig tot niet voor in het boek en als je niet zo’n liefhebber bent van graanproducten blijf je daardoor misschien soms op je honger zitten.

Voor iedereen die wel graag experimenteert en weg wil van de traditionele keuken is dit kookboek een mooie aanwinst in het kookboekenrek. Zelf hou ik zowel van traditionele recepten als van experimentele recepten. Ik besloot een traditionele champignonroomsoep uit te testen en te experimenteren met in de oven gebakken fetta.

Recept 1: Luxe champignonroomsoep

De zomer is voorbij, de temperaturen zijn een heel stuk gedaald en dat zorgt ervoor dat dit weer het ideale moment is om soep te maken. Bij het najaar past een champignonsoep erg goed en bij het zien van de foto’s in het boek kreeg ik er dan ook spontaan zin in.

Het recept voor de luxe champignonroomsoep is zoals de titel van het boek al aan geeft simpel, maar bevat toch enkele bijzondere ingrediënten. Omdat ik zelf geen enkele soort bonen kan verdragen en bij het eten hiervan ziek wordt besloot ik deze wel te vervangen door zelfgekweekte butternut. Deze zorgt ook voor een vollere en romige structuur, net zoals de witte bonen maar geeft alleen een andere kleur aan de soep.

Verder volgde ik het recept en het resultaat was echt overheerlijk. De soep vult goed maar bevat amper vetten en een hele hoop vitamines. Het is een soep die je aan het eind van de dag heerlijk opwarmt en hij smaakt zeker naar meer!

Recept 2: In de oven gebakken fetta

Verbaasd door het feit dat men fetta niet enkel in salades en andere koude gerechten gebruikt, besloot ik dat ik dit recept gewoonweg moest uittesten. Ik had nooit eerder gehoord van fetta die opgewarmd werd en zo kon dienen als dip.

Sarah Britton bewaart wel het Griekse kantje van de fetta door hem in de oven te bakken samen met tomaat, paprika en olijven. Maar de smaak is totaal verschillend dan wanneer deze ingrediënten gecombineerd worden in een koud recept.

Ook dit recept is weer snel en simpel klaar te maken en op relatief korte tijd tover je een lekker hapje op tafel. Ik maakte dit recept als snack voor ons gezin en zelfs de gezinsleden die eigenlijk geen fetta lusten, waren verbaasd van de smaak eens hij opgewarmd is.

Dit gerecht werd met veel enthousiasme ontvangen en lijkt me ook een aanrader om klaar te maken voor een feestje, wat ik dan ook zeker eens ga testen.

Dit boek krijgt van mij 4/5 hartjes. Hoewel ik zelf graag een stukje vlees eet bij mijn eten kan dit boek mij zeker overtuigen om eens wat vaker een vegetarisch gerecht klaar te maken. Sarah Britton toont dat je hier echt alle kanten mee uit kan en dat gezonde gerechten zeker ook lekker kunnen zijn.

Recensie: Snel en simpel – Sarah Britton

Snel en simpel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Snel en simpel combineert Sarah Britton in haar hoofdgerechten, bijgerechten, soepen, salades en snacks een eenvoudige bereidingswijze met ingrediënten die in elke supermarkt te vinden zijn.

    Daarnaast geeft ze suggesties en tips voor vervangende ingrediënten om de gerechten in een handomdraai veganistisch en/of glutenvrij te maken en laat ze je zien hoe je een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten zonder daarvoor urenlang in de keuken te hoeven staan.
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen