• onze waardering

Recensie: Hebzucht RECENSIE

Recensie: Hebzucht - Scott Bergstrom

Hebzucht is het tweede deel in The Cruelty-serie van Scott Bergstrom. In Meedogenloos hebben we kunnen lezen hoe Gwendolyn op zoek ging naar haar vader toen hij verdween. In Hebzucht gaat het verhaal verder en zijn Gwendolyn en haar vader gevlucht naar Uruguay. Misschien denk je dat het gevaar nu geweken is, maar niks is minder waar. Ze moeten hard werken om te overleven en zijn hun leven geen moment zeker. Gwendolyn komt er al snel achter dat haar vader op de dodenlijst van de CIA staat en besluit om stappen te ondernemen. Gaat dit wel goed komen? Of wordt ze meegesleurd in een duistere, criminele wereld waar ze niet meer uit kan komen?

Wat gebeurt er veel zeg in Hebzucht van Scott Bergstrom. De ene gebeurtenis is nog niet eens voorbij, of Gwendolyn bevindt zich alweer in de volgende. Als lezer heb je dus echt bijna geen tijd om even op adem te komen en alles op je te laten inwerken. Bij dit boek vond ik het dan ook zeker af en toe nodig om het even weg te leggen, zodat ik rustig kon nadenken over wat er allemaal is gebeurd. Dit is zeker geen punt van kritiek, maar gewoon nodig om het verhaal beter te begrijpen.

Om onder de radar te blijven neemt Gwendolyn maar liefst 5 verschillende identiteiten aan en daarom bestaat Hebzucht uit 5 verschillende delen. Je leest het verhaal dan ook weer uit haar perspectief, net als in Meedogenloos. Je merkt dat Gwendolyn erg is veranderd sinds het begin van het eerste boek, ze is meedogenloos geworden. Waar ik dat in deel 1 nog een beetje onrealistisch vond (omdat het zo snel ging), is dat in Hebzucht zeker niet het geval. Ze heeft veel meegemaakt en ik snap wel dat je daardoor anders naar de wereld gaat kijken.

In Hebzucht leef je ontzettend mee met Gwendolyn. Het enige dat ze wil is gewoon een normaal leven met haar vader, zonder dat ze opgejaagd wordt door bijvoorbeeld de CIA. De lezer hoopt voortdurend dat dit er nog in zit voor Gwendolyn. Dit in combinatie met de duistere wereld waarin Gwendolyn terecht is gekomen, geeft een mooi contrast aan Hebzucht. Het geeft diepgang en zorgt ervoor dat je het boek graag uit wilt lezen, ondanks dat je het boek af en toe even opzij moet leggen.

Scott Bergstrom weet de duistere, criminele wereld waar Gwendolyn in terecht is gekomen ontzettend goed neer te zetten. Door zijn beeldende, vlotte schrijfstijl zie je de vreselijke gebeurtenissen voor je ogen afspelen. Geen enkel detail laat hij weg en hierdoor wordt de lezer het verhaal gewoon letterlijk ingetrokken, er is geen ontsnappen aan!

Kortom, Hebzucht is een ontzettend sterk vervolg op Meedogenloos. Scott Bergstrom heeft met The Cruelty-serie een meeslepend verhaal neergezet over een onschuldig meisje dat verandert in een meedogenloze vrouw als ze ongewild wordt meegesleurd in de criminele wereld. Ik hoop ook zeker dat er nog een vervolg aan gaat komen! 

Recensie: Hebzucht - Scott Bergstrom

The Cruelty - The Cruelty 2 - Hebzucht

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gwen en haar vader zijn ondergedoken in Uruguay. Het leven is er zwaar: voortdurend over je schouder moeten kijken is killing. Wanneer haar vaders naam op een dodenlijst blijkt te staan, beseft Gwen dat afwachten geen optie meer is. Ze moet proberen hen beiden te redden, maar de tijd dringt.

  Met de hulp van haar vriend Terrance, stort een vastberaden Gwen zich in de wereld van geld, spionage en verraad. Daar wachten nieuwe én oude vijanden. En deze keer zijn ze niet van plan haar te laten ontsnappen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dit weten we over Lucifer seizoen 5 part 2

 • Lupin seizoen 1 part 2 trailer onthuld door Netflix

 • Hope Again - Mona Kasten

 • Recensie: Coming 2 America

 • Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen