• onze waardering

Recensie: Het leven van een loser - wegwezen RECENSIE

Recensie: Het leven van een loser: wegwezen – Jeff Kinney

In Het leven van een loser: Wegwezen volgen we Bram, hij vindt zichzelf perfect, maar natuurlijk weten wij wel beter na alle voorgaande delen. Dit keer heeft de familie Botermans geen zin in de kerstvakantie stress en dus besluiten papa en mama dat ze op vakantie gaan. Bram heeft hier als enige natuurlijk helemaal geen zin in. Ze gaan vliegen naar een tropisch eiland, maar alles gaat mis! Het is een nachtmerrie, het vliegen, het vakantiepark, de zon brandt harder dan verwacht, de koffer is kwijt en er lopen veel te veel enge insecten en beesten rond. Het liefste ging Bram meteen weer terug naar huis, wegwezen!

Het boek is weer een prachtige hardcover, wat ideaal is voor kinderen aangezien het dan niet zo snel stuk is. Ondertussen is iedereen die al eerder boeken las van het leven van een loser wel bekend met de binnenkant. Ook dit deel staat weer helemaal vol met leuke, grappige, hilarische en herkenbare zwarte pen tekeningen/schetsen. De situaties zijn natuurlijk wel iets aangedikt maar ondanks dat is het weer lachen, gieren en brullen geblazen om dit geweldig grappige verhaal. De tekeningen ondersteunen de tekst waardoor het voor kinderen allemaal veel duidelijker is wat er gebeurd.

Het leven van een loser: wegwezen is zeer geschikt voor kinderen die minder graag lezen of voor kinderen die moeite hebben om zich te concentreren tijdens het lezen. Doordat het boek voor de helft bestaat uit tekeningen en voor de helft uit tekst, is het een mooie afwisselingen, waardoor kinderen het langer volhouden om te lezen. Juist omdat het niet alleen maar lappen tekst zijn, maar er daarnaast dus ook voldoende te bekijken is. De binnenkant is best druk, dat zal zeker voor sommige kinderen juist niet werken, maar over het algemeen sluit het perfect aan bij de belevingswereld van kinderen en zullen ze ervan smullen.

Bram is een ontzettend grappig hoofdpersonage en veel kinderen zullen zich makkelijk in hem kunnen inleven. De dingen die hij denkt en doet spreekt een hoop kinderen aan en anders kunnen ze er absoluut heel hard om lachen. Het is natuurlijk ook gewoon heel grappig als alles de hele tijd mis gaat.

De schrijfstijl van Jeff Kinney is grappig, duidelijk en vlot. Moeilijke woorden worden subtiel door de tekst heen gebruikt, maar ook meteen duidelijk uitgelegd. Eenmaal in het boek begonnen lees je het zo uit. Kinderen zullen het grappig vinden, maar de ouders misschien nog wel meer. De situaties zijn echt heel erg herkenbaar, waardoor je vaak denkt: oh man, dit zou mijn kind ook zo gedaan hebben! Waardoor je automatisch al moet lachen om de hele situatie. Tijdens het lezen ga je gegarandeerd in de lach schieten, dat kan niet anders.

Kortom, Het leven van een loser: wegwezen van Jeff Kinney is echt weer te hilarisch! Ben je een fan van de loser boeken, dan zal ook dit deel je weer heel erg blij maken.

Recensie: Het leven van een loser: wegwezen – Jeff Kinney

Het leven van een Loser 12 - Wegwezen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wegwezen is het twaalfde deel in de megasuccesvolle en supergrappige graphicnovelserie Het leven van een Loser van Jeff Kinney. Bram vindt zichzelf perfect, maar jij en ik weten beter…

    De familie Botermans kan eindelijk even op vakantie. Wegwezen! Een paar dagen zon zal wonderen doen, dus vliegen ze naar een tropisch eiland.
    Maar alles pakt anders uit: Brams vlucht is een ramp en eenmaal op het eiland blijkt het vakantiepark een nachtmerrie. Er lopen veel te grote spinnen rond en de zon brandt harder dan verwacht. Laten de Botermansjes hun vakantie verpesten?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen