• onze waardering

Recensie: Avocado RECENSIE

Recensie: Avocado – Colette Dike

Niemand kan er nog omheen, de avocado. Tot een aantal jaren geleden vrij onbekend maar inmiddels in iedere supermarkt te koop en niet meer weg te denken. Colette Dike, bekend van website en instagram #Fooddeco brengt een boek uit vol avocado recepten. Avocado begint met een stuk info over het groene vruchtje, waarna er wordt verteld over  de benodigdheden. Hierna wordt je meegenomen naar het maken van avocado, want hoe laat je dit groene vruchtje er nou zo mooi mogelijk uit zien? Daarna kun je lekker aan de slag met ontbijt, brunch & lunch, diner, late night snacks & dips en snoep recepten. Het moge duidelijk zijn dat avocado in ieder van deze ruim veertig gerechten centraal staat. Ieder recept bestaat steeds uit twee pagina’s, één met een paginagrote foto, de andere pagina met de benodigdheden en bereidingswijze, soms nog voorzien van een korte inleiding.

Het eerste recept uit Avocado dat ik maakte, was de choconicecream. Dit ijs bestaat uit, hoe kan het ook anders, avocado maar daarnaast ook uit banaan, amandelmelk en cacaopoeder. Hoewel avocado de hoofdtoon in dit recept moet voeren en wel degelijk bijdroeg aan volheid, proefde ik vooral banaan. Daarnaast miste ik echt zoetheid. Weliswaar een gezonder alternatief voor ijs, maar een stuk minder lekker.

Het tweede gerecht uit Avocado dat ik uitkoos, was de avocadobounty. Hierbij gebruik je avocado, kokosrasp, honing, kokosolie en deze top je met pure chocolade en andere dips. Ik gebruikte kokoschips, marshmallows en suikerparels. Het resultaat was heerlijk. Als ik blind zou proeven, zou ik zweren dat ik bounty puur aan het eten was. Qua uiterlijk verdient het geen schoonheidsprijs, maar daar wordt de smaak niet minder om.

Dat je met een avocado meer kunt dan guacamole maken of het fijn snijden voor op brood en/of een salade, laat Colette Dike zien met dit boek Avocado. Granola, tortillapizza met zoete aardappel en shaved avocado, groene gazpacho, avocadofrietjes met chorizo mayonaise of een raw brownie zullen recepten zijn waar je misschien niet meteen aan hebt gedacht. De foto’s in dit boek zijn prachtig. Evenals zijn de benodigdheden toegankelijk en zijn de recepten eenvoudig te maken. Helaas mis ik een bereidings- en voorbereidingstijd. Zoek jij nog inspiratie voor dit groene vruchtje dan is Avocado het boek dat je zoekt.

Recensie: Avocado – Colette Dike

Avocado

  • Auteur:

    Colette Dike
  • Verschenen:

    14 augustus 2018
  • Uitgave:

    ISBN 9789023015857
    Uitgever Becht
    72 pagina's
  • Uitgever:

    Becht
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Avocado is ontzettend populair: in Amsterdam is een avocadorestaurant te vinden en foto's van avocadobuns zijn een hit op Instagram.

    In Avocado staan meer dan dertig ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met deze heerlijke groene vrucht in de hoofdrol. De prachtig vormgegeven recepten en de speciale manieren van bereiding van de avocado, bijvoorbeeld geshaved, maken Avocado tot een uniek en opvallend kookboek. Avocado's zitten vol goede vetten en vezels, maar zijn daarnaast ook nog eens heel lekker in allerlei gerechten. In Avocado vind je originele recepten voor bijvoorbeeld avocadosandwich met bacon, avocadosushi, of avocadobrownies.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen