• onze waardering

Recensie: 7 minuten in de keuken – Wok RECENSIE

Recensie: 7 minuten in de keuken – Wok – Mathilda Motte

7 minuten in de keuken – wok is een boekje uit een serie met inmiddels 3 titels. Naast 'Wok' zijn dat 'Gratins' en 'Bakplaat'. Mathilda Motte verzamelde voor dit boekje verschillende Aziatische wokgerechten en ook een aantal varianten op Europese schotels. Het boekje kent geen hoofdstukindeling. De 30 gerechten staan schijnbaar willekeurig door elkaar. Ieder recept beslaat 2 pagina's. Op de linkerpagina foto's van alle ingrediënten, een volledige opsomming van de ingrediënten en de bereidingswijze. Aan de rechterkant een foto van het eindresultaat. Het boek eindigt met een register en een tabel over meten en wegen.

Het van oorsprong Franstalige boek 7 minuten in de keuken – wok is geen moeilijk boek. Wokken is een snelle bereidingswijze van voedsel. Daarom voornamelijk vlees dat snel gaar is zoals kipfilet maar ook wel wat vegetarische recepten en gerechten met vis of schaaldieren, groenten als broccoli, kool, courgette, aubergines, ui en paddenstoelen. Uiteraard worden er kruiden gebruikt maar eigenlijk blijft dat bij vrij eenvoudige basiskruiden. Logischerwijs wordt bij veel gerechten rijst geserveerd.

7 minuten in de keuken – wok zal de enthousiaste thuiskok weinig voldoening geven. Als je niet graag lang in de keuken staat en toch regelmatig gezond en niet uit een potje of zakje wilt eten dan biedt het boekje wel wat inspiratie, maar de creativiteit had van mij wel wat hoger mogen zijn.

Ik maakte uit het boekje de echte Kantonese rijst. Behalve rijst bevat deze roerbakschotel chorizo, erwten, rijstwijn, eieren, een lente-uitje en sojasaus. Dat was gewoon lekker. De chorizo zorgt hierbij uiteraard voor de meeste smaak aan dit gerecht. Of dit recept de titel 'echte' Kantonese rijst verdient laat ik in het midden.

Verder aten we de Normandische wok met, hoe kan het anders in Normandië, appelcider en camembert. Het blijft een Franse schrijfster natuurlijk. De gehoopte “ja-lekker-Normandië” bleef uit maar het was wel een prima gerecht. Misschien zou ikzelf nog appel hebben toegevoegd om het helemaal af te maken.

7 minuten in de keuken – wok is een prima boekje voor mensen die weinig tijd hebben of die weinig tijd willen besteden aan het bereiden van een (gezonde) maaltijd. Voor hen die net iets meer willen heeft het boekje, denk ik, weinig toegevoegde waarde. De creativiteit vond ik wat tegenvallend.

Recensie: 7 minuten in de keuken – Wok – Mathilda Motte

7 minuten in de keuken 0 - 7 minuten in de keuken - Wok

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  - Omdat je niet altijd uren in de keuken kunt staan.

  - Omdat wokken een snelle en gezonde kooktechniek is.

  - Omdat een wokgerecht altijd een gevarieerde, kleurrijke en lekkere maaltijd oplevert.

  3 goede redenen om met slechts 7 minuten voorbereidingstijd een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Daarna rest je nog maar 1 ding: smullen!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Budget vegan - Sam Dixon

 • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

 • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

 • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

 • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen