• onze waardering

Recensie: Meisjes en Sport RECENSIE

Recensie: Meisjes en sport – Rachel Ignotofsky

In Meisjes en sport worden de 50 meest inspirerende vrouwelijke atleten besproken. Er wordt verteld over hun levens, hun prestaties en het verschil wat ze hebben gemaakt voor vrouwen die de (top)sportwereld in willen.

Wat allereerst opvalt aan het boek, is dat de illustraties en de teksten door dezelfde persoon verzorgd zijn, namelijk door Rachel Ignotofsky.

Op iedere linker pagina is een tekening toegevoegd van de betreffende sportster. Daar staan nog wat korte dingen bij geschreven, maar de rest van de tekst staat op de rechter pagina. Hier wordt over de persoon in kwestie geschreven – wat ze heeft bereikt en hoe ze op dat punt gekomen is.

Als je het boek openslaat, schrik je even van de kleine lettergrootte waarvoor gekozen is. Het is daardoor geen boek wat je er ’s avonds bij slecht licht nog even bij pakt, en dat is jammer. Het is namelijk ook niet het soort boek wat je in één keer uit leest.

Op iedere linker pagina is een tekening toegevoegd van de betreffende sportster. Daar staan nog wat korte dingen bij geschreven, maar de rest van de tekst staat op de rechter pagina. Hier wordt over de persoon in kwestie geschreven – wat ze heeft bereikt en hoe ze op dat punt gekomen is.

Voor vrouwelijke atleten, maar ook feministen die het nonsens vinden dat er veel meer aandacht is voor de mannen in de sportwereld, is dit een interessant boek om te lezen.

Wat jammer is aan Meisjes en sport, is dat het een vrij kinderachtige uitstraling heeft. Allereerst al door het woord ‘meisjes’ in de titel, terwijl het alleen over vrouwen gaat. Ook door de speelse manier van het opvullen van de pagina’s en de kleurrijke inhoud ziet het er in eerste instantie niet uit als een boek voor volwassen vrouwen. Dit kan potentiële lezers en kopers afschrikken, en dat is jammer, omdat deze uitstraling niet aansluit bij de inhoud van het boek van Rachel Ignotofsky.

Meisjes en sport is een veelzijdig boek als het gaat om de verschillende sporten. Je zou misschien verwachten dat één sport heel vaak naar voren komt, maar het is aardig verdeeld over de verschillende sportgroepen. Denk niet alleen aan populaire sporten als zwemmen of turnen, maar ook parachutespringen en autoracen zijn opgenomen in dit boek. Dat is leuker dan wanneer je een boek koopt over één speciale sport – dat kan snel eentonig worden. Dat is overigens niet het geval als je slechts in één specifieke sport geïnteresseerd bent.

Een veelzijdig boek, over veel verschillende inspiratiebronnen voor de moderne vrouw. Je hoeft niet per se van sport te houden om Meisjes en sport te lezen – ook voor iemand die het leuk vind om over powervrouwen te lezen, is dit een aanrader!

Recensie: Meisjes en sport – Rachel Ignotofsky

Meisjes en sport

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Deze opvolger voor 'Meisjes en wetenschap' is hét boek om interesse in sport en gendergelijkheid aan te wakkeren!

    Dit prachtig geïllustreerde en educatieve boek belicht de verwezenlijkingen en verhalen van vijftig onbevreesde vrouwelijke atleten doorheen de jaren, waaronder pioniersters, Olympische medaillewinnaars en recordhoudsters.

    Je maakt kennis met bekende figuren zoals tennisster Billie Jean King, maar ook minder gekende kampioenes komen aan bod. Toni Stone bijvoorbeeld, de eerste baseballspeelster die in de professionele mannencompetitie meedeed, en ook skateboardster Patti McGee. Meisjes en sport brengt hulde aan het succes van de dappere en onverschrokken vrouwelijke atleten die het pad hebben geëffend voor de atletes van vandaag.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen