• onze waardering

Recensie: Vegan 100 RECENSIE

Recensie: Vegan 100 – Gaz Oakley

Onder de veganisten is Gaz Oakley al een bekende naam. Op zijn youtube-kanaal, ´Avant Garde Vegan´, inspireert hij ruim 500.000 abonnees met heerlijke gerechten. Een tastbaar kookboek kan dan natuurlijk niet ontbreken. Met Vegan 100 zet je meer dan 100 afwisselende veganistische gerechten op tafel.

Het boek begint met de basics waardoor het ook voor de beginnende veganist een interessant boek is. Je leert hoe je zelf melk of roomkaas kunt maken. Maar ook sauzen als de klassieke tomatenketchup of romige mayonaise komen aan bod. De daarop volgende hoofdstukken bieden inspiratie voor iedere gelegenheid en ieder moment van de dag.

De uitgebreide recepten in Vegan 100 zien er stuk voor stuk ontzettend lekker uit. Van ontbijt tot soepen, fastfood en salades. Aan het einde komen er nog heerlijke broodrecepten, toetjes en smoothies voorbij. Het nadeel bij een groot deel van de recepten is echter het lange boodschappenlijstje. Er worden ontzettend veel verschillende kruiden en specerijen gebruikt en een deel daarvan staat niet standaard in het keukenkastje. Daarbij komt ook dat sommige ingrediënten niet in de ´gewone´ supermarkt te vinden zijn. Als beginnende veganist kan dit je zeker afschrikken. Heb je de producten wel in huis of  schaf je ze met liefde aan? Dan kun je een tijdje vooruit met de diversiteit aan recepten.

Het boek heeft een stoere uitstraling met een strakke opmaak. De recepten worden afgewisseld met prachtige, kleurrijke foto´s die een goed beeld geven van hoe een gerecht ´moet´ worden. Je krijgt hierdoor meteen zin om alle gerechten uit te proberen. De recepten zelf zijn voorzien van een korte toelichting of tips van Gaz Oakley.

Om te kijken hoe makkelijk/moeilijk het is om veganistisch te eten, heb ik 2 gerechten uitgeprobeerd: Aardappelgratin en een Marokkaans groentepakketje uit de oven.

Aardappelgratin

Het bijzondere aan deze aardappelgratin is de kokosmelk die er in gaat. Samen met de mosterd geeft dit een heerlijk zachte en kruidige smaak aan de aardappels. Hoewel deze veganistische gratin minder romig is dan je waarschijnlijk gewend bent, is dit wel een heerlijke variant die zeker voor herhaling vatbaar is.

Marokkaans groentepakketje uit de oven

Met deze mix van pompoen, courgette, aubergine en nog diverse andere groenten, kruiden en specerijen, zet je een heerlijk en gezond bijgerecht op tafel. Het is eigenlijk een ratatouille, maar dan met ras el hanout voor het Marokkaanse smaakje. Je moet er van houden, maar dat neemt niet weg dat ook deze variant voor blije gezichten aan tafel zorgt.

Vegan 100 van Gaz Oakley is een uitgebreid boek voor als je op zoek bent naar lekkere en afwisselende veganistische gerechten. Wanneer je graag kookt, op zoek bent naar afwisseling en het niet erg vindt om wat langer in de keuken te staan, dan is dit boek zeker een aanrader. De beginnende veganist kan hier zeker inspiratie uit halen, maar ik kan me voorstellen dat veel recepten misschien wat uitdagend zijn.

Recensie: Vegan 100 – Gaz Oakley

Vegan 100

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ben je van plan (vaker) veganistisch te koken, maar geen idee waar te beginnen? Gaz Oakley leert je hoe en schreef het kookboek waarvan hij wilde dat hij het had toen hij veganistisch werd.
  Vegan 100 geeft de jonge, zelfbewuste veganist een heel repertoire aan kleurrijke, plantaardige gerechten waarin smaak een hoofdrol speelt. Van scrambled tofu met spinazie en Peri Peri falafel met tahini tot 'bacon' van avocado, chocolade not-ella en limoen 'meringue'-taart.
  Veganistische saai? Niet meer! Dit boek geeft je recepten voor een ultiem ontbijt, knallende soepen en salades, originele hoofd- en bijgerechten tot brood, verrassend zoet en gezonde drankjes. Ook het populaire vegan junk food komt aan bod met recepten voor Kentucky Fried Chick'n, burgers en chorizo-stijl chili-dogs. Vegan 100 is een veganistisch kookboek zoals geen ander!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen