• onze waardering

Recensie: Adrift RECENSIE

Recensie: Adrift – Tami Oldham Ashcraft

Het zal je maar gebeuren: je bent met je geliefde op zee tijdens een orkaan en hij raakt overboord. Het overkwam Tami Oldham Ashcraft. Adrift is een waargebeurd verhaal over liefde, verlies en overleven op zee.

Tami en haar verloofde Richard brengen een jacht naar Californië. Tijdens de reis komen ze in een orkaan terecht. Tami raakt bewusteloos en Richard is nergens te vinden als ze weer bij bewustzijn is. Hij moet overboord geslagen zijn. Het jachtschip is zwaar gehavend waardoor Tami tergend langzaam op Hawaii afvaart. Hoe zal ze deze eenzame reis doorstaan?

Het verhaal begint op het jachtschip de Hazana, waarin de geliefden Tami en Richard afscheid nemen van hun vrienden. Tami Oldham Ashcraft noemt een aantal zeiltermen, waardoor het lijkt alsof het een technisch verhaal wordt. Na een paar bladzijdes blijkt dit echter niet het geval en leest het ook prettig weg als je geen zeiltermen kent.

Adrift gaat verder met herinneringen uit het verleden. Tami Oldham Ashcraft beschrijft op een leuke manier hoe ze bij dit werk gekomen is en hoe ze Richard ontmoet heeft. De herinneringen worden afgewisseld met de zeiltocht. Je krijgt een goed beeld van het leven van Tami en Richard.

De spanning wordt goed opgebouwd en ondanks dat je weet dat Richard overboord zal slaan, is het toch op een onverwachts moment.

Je leeft heel erg met de hoofdpersonen mee en hoopt op een positief eind.

De eenzame tocht wordt uitgebreid beschreven, waardoor je een duidelijk beeld hebt gekregen hoe deze reis gegaan moet zijn. Het blijft spannend hoe het met Tami zal gaan.

De foto’s in het midden van het boek geven een persoonlijk effect aan het verhaal. Je hebt het gevoel dat je alles weet van deze periode van de hoofdpersonen.

Adrift is verfilmd. Na het lezen van het boek zou ik de film graag willen zien. Ik denk dat het een spannende film zou zijn en ben erg benieuwd of mijn beeld klopt met het echte beeld. Het lijkt me wel super heftig om zoiets mee te maken.

Tami Oldham Ashcraft stopt niet met haar verhaal als ze op Hawaii aangekomen is. Ze beschrijft ook een deel van haar leven na het overleven van een orkaan. Wat mij betreft is dit een leuke toevoeging aan het verhaal, omdat je dan nog meer te weten komt over de schrijfster.

Adrift is een waargebeurd verhaal over het overleven van een orkaan en het verliezen van een geliefde. Het is op een mooie manier beschreven en voor iedereen te lezen ook al heb je geen kennis van zeilen.

Het is een meeslepend verhaal wat je van begin tot eind boeit. Er worden veel herinneringen naar het verleden gemaakt en het verhaal gaat verder dan alleen de overlevingstocht. Het middenstuk had voor mij wat vlotter mogen verlopen, maar desondanks vond ik het een goed boek om te lezen. Ik ben nieuwsgierig gemaakt naar de film!

Recensie: Adrift – Tami Oldham Ashcraft

Adrift

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tami en haar verloofde Richard zeilen met een jacht op de Stille Zuidzee. Ze zijn jong en verliefd. Het weer is verrukkelijk, en de klus die ze hebben aangenomen om het schip de Hazona van Tahiti terug te brengen naar Californië lijkt meer op vakantie dan op werken. Tot het noodlot onbarmhartig toeslaat. Tijdens een verwoestende orkaan slaat Richard overboord. In de weken daarna moet Tami op het gehavende jacht zonder motor, masten of navigatie-instrumenten in haar eentje de elementen trotseren.

  Avondrood is het ongelooflijk heftige, waargebeurde verhaal van de overlevingsreis van een sterke vrouw, die eenenveertig dagen zal duren voordat ze weer voet aan wal kan zetten.

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen