• onze waardering

Recensie: Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara De Weijer RECENSIE

Recensie: Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara De Weijer – Tamara de Weijer

Tegenwoordig hebben veel mensen overgewicht. Afvallen klinkt simpel maar in werkelijk is het niet zo eenvoudig om er aan te beginnen of zelfs maar vol te houden. Toch kan het in sommige situaties voor je lichaam beter zijn om enkele kilo’s af te vallen.

Tamara De Weijer toont dat afvallen niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat je echt nog van je eten kan en mag genieten maar uiteraard wel op een gezondere manier. In Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer  wordt een maandmenu getoond waarmee je aan de slag kan en waaruit je inspiratie kan halen om zelf een gezondere levensstijl aan te nemen.

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer is opgedeeld in verschillende onderdelen. Het kookboek begint met enkele hoofdstukken over je levensstijl, wat te drinken tussendoor, enkele eet adviezen, ervaringen van mensen die het eerder probeerden,… na al deze info volgen vier duidelijke weekplannen waar je veel inspiratie uit kan halen, gevolgd door de gebruikte recepten.

Elk recept wordt voorzien van belangrijke informatie. Zo staat erbij voor welk moment van de dag het gerecht voorzien is, hoe lang de bereidingstijd ongeveer duurt en voor welk aantal personen het gerecht bedoeld is. Zo kan je de gerechten eenvoudig aanpassen zodat ze geschikt zijn voor jou alleen of voor het hele gezin.

Over het algemeen bevatten de recepten ingrediënten die je eenvoudig in de winkel terugvindt. In sommige gerechten worden iets specialere ingrediënten gebruikt en sommige recepten nemen ook wel wat tijd in beslag maar over het algemeen valt dit goed mee.

Omdat ik de ongezonde gewoonte heb het ontbijt over te slaan besloot ik een lunch- en diner gerecht uit te testen. Als lunch koos ik voor de pompoensoep en als diner voor de chili con carne.

Recept 1: Pompoensoep

In ons gezin wordt er erg veel soep gegeten en zelf neem ik dit ook vaak mee naar het werk ter vervanging van brood. Met verse pompoenen in onze tuin was de keuze dan ook snel gemaakt en besloot ik het recept voor pompoensoep uit te testen.

Op zich verschilde het recept niet erg veel van een standaard pompoensoep-gerecht, alleen werd er wel amandelschaafsel als garnering toegevoegd. Voor mij persoonlijk was dit geen meerwaarde. Het zorgde voor een vreemde textuur en ik verkies dan liever croutons boven deze amandelen. Maar die zijn natuurlijk ook een stuk ongezonder.

Ik zou de soep zeker nog een keer klaarmaken maar dan wel zonder de amandelen.

Recept 2: Chili con carne

Met Mexicaans eten maak je mij altijd blij en bij het zien van het chili con carne recept liep het water me dan ook al in de mond. Ik geniet enorm van deze gerechten door hun heerlijke volle en bijzondere smaak maar ook door de geur en het bereidingsproces.

Tijdens het bereiden vult het huis zich stilaan met de meest heerlijke geuren en op het moment dat de kruiden er aan toegevoegd worden beleef je echt een hemelse geur en smaak explosie. Enkele simpele ingrediënten vormen samen een geweldig gerecht.

Hoewel er toch wel wat tijd kruipt in het bereiden van chili con carne is dit een erg veelzijdig gerecht. Ik bereidde bewust wat meer zodat dit in de diepvries kon en de volgende keer gegeten kan worden met reist, taco’s, sla,… zonder dat je weer zo lang bezig bent aan de bereiding. En het is gezonder dan een afhaalmaaltijd! Zonder twijfel maak ik dit recept nog een keer zodra onze diepvriesporties weer op zijn.

Dit boek krijgt van mij 4/5 hartjes. Huisarts Tamara De Weijer geeft je met haar boek veel inspiratie maar laat ook weten dat je zelf achter de gezonde levensstijl moet staan om deze toe te kunnen passen. Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer is een kookboek dat je kan helpen bij een nieuwe stap in je leven en het geeft je genoeg basis om het meteen goed aan te pakken. Persoonlijk vind ik dit boek een echte aanrader voor mensen die gezonder willen leven en niet weten waar te beginnen.

Recensie: Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer – Tamara de Weijer

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Eet beter onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!
  Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag "Wat is gezond?' lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit en een beperking van koolhydraten begin je goed op de weg naar beter.
  Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu's. Een onmisbare tool voor alle Nederlanders, zeker ook voor artsen en zorgprofessionals.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen