• onze waardering

Recensie: Bowls RECENSIE

Recensie: Bowls ­– Machteld Smid

Bowls zijn dé foodtrend van nu. Schaaltjes tot de rand gevuld met hartige, zoete, kleurrijke en gezonde ingrediënten, vanuit alle windstreken. Twee dingen hebben ze gemeen: ze zijn een lust voor het oog en ook nog eens erg lekker!

In dit boek zijn veertig recepten verzameld om je vingers bij af te likken. Van Oosterse boeddha bowls tot Hawaiiaanse pokébowls en Mexicaanse fajita bowls, tot acaï en breakfastbowls. Bowls voor het ontbijt, de lunch én het diner, met tips en ideeën om te variëren of om de gerechten uit te breiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse Hawaiiaanse pokébowl met gemarineerde tonijn en avocado? Of een pittige fajitabowl met Mexicaans gekruide kippendijen, zwarte bonen en guacamole? Voor elk moment en voor elk seizoen is er wel een geschikte bowl te verzinnen!

Je kunt zeker je lol niet op met Bowls als je ervan houdt! Daadwerkelijk elke bowl die je je kunt indenken komt voor in deze nieuwe editie van Machteld Smid. Eerder schreef zij onder andere het boek Tosti’s – met ja, alleen maar Tosti’s. En een ‘Dutch’ kookboek in het Engels – met ja, stampotten en erwtensoep.

Machteld stort zich in dit dunne boekje geheel op Bowls dus. Voor de echte bowlliefhebber komen veel verschillende bowls aan bod, als je net dat beetje inspiratie mist. Erg mooie, pagina vullende afbeeldingen worden afgewisseld met gemakkelijke recepten. Voor de gerechten hoef je geen uren in de keuken te staan, het vraagt alleen af en toe wat snijwerk. En soms zijn niet alle ingrediënten even makkelijk te vinden, bijvoorbeeld verse vis.

Ik maakte als eerst een bowl met zwarte bonen en garnalen. Een heerlijk gerechtje met limoen eroverheen. Erg smaakvol en natuurlijk gezond. Bowls zien er vanzelf al prachtig uit dus zo ook mijn bordje. Ook voor hobbykoks zijn bowls perfect dus!

De tweede bowl is met rijst, krab, kikkererwten en tuinbonen. Iets minder interessant deze bowl als je dit vergelijkt met de vorige. Toch erg lekker voor een keertje. En het was een prima hoofdgerecht.

Voor de echte ‘bowlinspiratie’ kies je Bowls. Voor ieder wat wils: vegans, ontbijtliefhebbers en vleeseters, niemand wordt over geslagen. Wil jij even een duikje nemen in bowlwalhalla? Yes, je bent aan het juiste adres.

Recensie: Bowls ­– Machteld Smid

Bowls - Buddha, Poké, Sushi, Fajita en andere foodbowls

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Bowlszijn dé foodtrend van nu. Schaaltjes tot de rand gevuld met hartige, zoete, kleurrijke en gezonde ingrediënten, vanuit alle windstreken. Twee dingen hebben ze gemeen: ze zijn een lust voor het oog en ook nog eens erg lekker!

    In dit boek zijn veertig recepten verzameld om je vingers bij af te likken. Van Oosterse boeddha bowls tot Hawaiiaanse poké bowls en Mexicaanse fajita bowls, tot acaï en breakfast bowls. Bowls voor het ontbijt, de lunch én het diner, met tips en ideeën om te variëren of om de gerechten uit te breiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse Hawaiiaanse poké bowl met gemarineerde tonijn en avocado? Of een pittige fajita bowl met Mexicaans gekruide kippendijen, zwarte bonen en guacamole? Voor elk moment en voor elk seizoen is er wel een geschikte bowl te verzinnen!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen