• onze waardering

Recensie: Katten brengen geluk - ook zwarte! RECENSIE

Recensie: Katten brengen geluk – ook zwarte! – Veronique Puts

‘Katten hoef je niks wijs te maken, zij weten hoe het zit. Katten doen alleen wat ze willen. Ze zijn onafhankelijk, eigenwijs en trots, mar ook lief en geliefd. Kijk naar een kat en je ziet wat belangrijk is in het leven.’

In Katten brengen geluk – ook zwarte! zijn de columns van Veronique Puts te vinden over haar twee katten Pernod en Cootje. Ze schrijft al jarenlang wekelijks haar kattencolumn 'Miauwkes' voor het Belgische familiemagazine Dag Allemaal en haar columns verschijnen sinds begin 2018 ook in het Nederlandse kattenmagazine Majesteit. Veronique Puts schreef eerder al zes boeken over katten en is ook actief op social media; haar account ‘Miauwkes’ heeft duizenden volgers op Facebook en Instagram.

Pernod en Cootje zijn twee hele verschillende katten. Pernod is angstig en aanhankelijk terwijl Cootje juist onverschrokken is en graag op avontuur gaat. In de columns worden juist deze mooie contrasten en de karakters van de katten beschreven. Het is ontzettend schattig om te lezen hoe de zo verschillende katten voor elkaar zorgen en beschermen. De situaties waarin de katten terechtkomen zijn soms verdrietig, vaak grappig, en vrijwel altijd herkenbaar als je ook een kat hebt of ooit hebt gehad.

Je hebt geen vliegbrevet nodig om in de wolken te zijn’ – Cootje Dhu Rhône

Naast de 47 columns zijn in Katten brengen geluk – ook zwarte! een hoop mooie foto’s en illustraties te vinden. Deze illustraties zijn gemaakt door Veronique Puts zelf, die naast schrijfster namelijk ook illustratrice is. Deze illustraties en foto’s zijn mooi groot afgedrukt, vaak paginavullend en soms zelfs over twee bladzijdes uitgespreid. De afbeeldingen versterken de columns en zijn een passende aanvulling. Daarnaast vind je door het hele boek heen verschillende ‘quotes’ van de katten. Van hun wijze ‘uitspraken’ kunnen wij als simpele kattenliefhebbers meer dan eens wat leren.

‘Te braaf zijn is nergens goed voor.’  – Cootje Dhu Rhône

Katten brengen geluk – ook zwarte! is een schattig en geslaagd boek vol vertederende, grappige en typische avonturen van de katten Pernod en Cootje. Ben jij een echte kattenliefhebber? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Recensie: Katten brengen geluk – ook zwarte! – Veronique Puts

Katten brengen geluk (ook zwarte!)

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Katten zoeken het geluk niet, dat hebben ze al lang gevonden. Katten hoef je niets wijs te maken, zij weten hoe het zit. Katten doen alleen wat ze zelf willen. Ze zijn onafhankelijk, eigenwijs en trots, maar ook lief en geliefd. Kijk naar een kat en je ziet wat belangrijk is in het leven.
  Pernod en Cootje zijn de hoofdrolspelers in 'Miauwkes' de meest gelezen kattencolumn van Vlaanderen. Ze zetten het leven naar hun hand. Zoals alle katten slenteren ze zonder stress door hun bestaan. En als ze zich in de problemen werken, weten ze: ik land altijd op vier poten.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen