• onze waardering

Recensie: Bouillon RECENSIE

Recensie: Bouillon – Isabella van As

Over de hele wereld openen bouillonbars hun deuren en bone broth is het nieuwste medicijn tegen veroudering. Het schijnt dat men in het koffie-liefhebbende New York 's ochtends al in de rij staat voor een shot bouillon in plaats van cafeïne! In dit boek zijn veertig hartverwarmende bouillonrecepten verzameld. Van klassieke runder-, vis- en groentebouillons tot bouillon van lam of paddenstoelen.  Met tips en ideeën om van bouillon snel en gemakkelijk een gevulde soep te maken, en de beste internationale favorieten. Wat te denken van een krachtige Indonesische soto ajam of een verrassende Griekse kippensoep met citroen en ei? Of een zelfgemaakte Vietnamese pho met noedels of een pittige bouillon met miso en gember? Bouillon is makkelijk, gezond en beter comfortfood bestaat er niet. Bouillon is een uitstekend lunch- of voorgerecht en bovendien de ultieme opkikker op koude of grieperige dagen.

Mijn eerste mening over Bouillon is dat het niet had gehoeven: van alle kookboeken op de hele wereld is een boek over bouillon niet het allereerste waar ik steil van achterover val.

Toch kun je meer met bouillon dan ik dacht: het is niet alleen dat waterige goedje dat je aanmaakt met een bouillonblokje. In deze heldere soepen zit vaak nog meer verstopt. Zo staan er in dit dunne boekje recepten met vis, vlees en veel groenten.

Mis je nog iets voor erbij, dan heeft ook Isabella van As aan de bijgerechten gedacht. Zoals een quesedilla, ragout en kroketten. Misschien was de bouilloninspiratie op? Ik zou in ieder geval mijn soep niet combineren met quesedillas ernaast.

Best sceptisch ben ik dus over Bouillon. Ik vind dat het boek gevuld is met waterige soep met daarin een hoop ingrediënten gegooid. Niet iets waarvoor ik een boek met afbeeldingen in huis wil halen.

Een aantal positieve dingen van dit exemplaar kunnen natuurlijk ook niet achterwege blijven: de foto’s zien er wel goddelijk uit en de recepten zijn niet moeilijk. Vaak zijn het wel veel ingrediënten die in de bouillons gaan, waarbij je moet denken aan een grote hoeveelheid verse kruiden.

Ik maakte als allereerste een bouillon met allerlei groenten en vermicelli. Een simpel gerechtje en op zich wel smakelijk. Maar zeker niet om nog eens te maken. Ook een klein nadeeltje was, als je er de volgende dag nogmaals van wilde eten werden de vermicellislierten opnieuw verwarmd en smaakten dus niet meer zo lekker. Jammer.

Als tweede maakte ik het bijgerecht quesedillas met gerookte kip. Ook een gemakkelijk recept waar op de tortilla’s een aantal plakken cheddar gingen en twee plakken gerookte kip. Erg basic, maar wel lekker. Toch zou ik deze machtige kaastortilla’s niet combineren met een luchtig basissoepje. Hierbij valt het soepje zeker in het niet.

Al met al vind ik Bouillon geen aanrader. Dit omdat het wat mij betreft een vrij summier kookboek is. De bijgerechten passen niet goed bij de soepen. Deze overheersen vaak de smaak. Mocht je echt van bouillon houden, dan is dit mogelijk wel een exemplaar voor jou. Maar dan nog ga ik ervan uit dat er andere, betere kookboeken te vinden zijn.

Recensie: Bouillon – Isabella van As

Bouillon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Bouillon is hot.

    Over de hele wereld openen bouillonbars hun deuren en bone broth is het nieuwste medicijn tegen veroudering. Het schijnt dat men in het koffie-liefhebbende New York 's ochtends al in de rij staat voor een shot bouillon in plaats van cafeïne!
    In dit boek zijn veertig hartverwarmende bouillonrecepten verzameld. Van klassieke runder-, vis- en groentebouillons tot bouillon van lam of paddenstoelen.

    Met tips en ideeën om van bouillon snel en gemakkelijk een gevulde soep te maken, en de beste internationale favorieten. Wat te denken van een krachtige Indonesische soto ajam of een verrassende Griekse kippensoep met citroen en ei? Of een zelfgemaakte Vietnamese pho met noedels of een pittige bouillon met miso en gember?

    Bouillon is makkelijk, gezond en beter comfortfood bestaat er niet. Bouillon is een uitstekend lunch- of voorgerecht en bovendien de ultieme opkikker op koude of grieperige dagen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen