• onze waardering

Recensie: Van Chanel naar Flanel RECENSIE

Recensie: Van Chanel naar flanel – Marijke Vos

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Wil je Van Chanel naar flanel lezen dan word je misschien ietwat teleurgesteld omdat dit boek alleen als e-book verkrijgbaar is. Dit is niet zomaar, want de uitgeverij Ambo Anthos heeft een nieuw project gestart genaamd LOFT Books waar alleen maar e-books uitgegeven worden. 

Het eerste hoofdstuk moet je wat inkomen. Je krijgt namelijk een heleboel informatie over je uitgestort. Een aantal jaar is in een hoofdstuk verwerkt en is geschreven in de verleden tijd. Maar daarna pakt hoofdstuk twee je in: Marijke Vos stapt over op een actieve schrijfstijl en deze stijl lijkt haar stukken beter te liggen.

Van Chanel naar flanel is geschreven met een beetje humor en houdt het lekker luchtig. Je volgt Jennifer op de voet en het personage neemt je letterlijk aan de hand mee met haar gevoelens. Vanaf het moment dat ze vlucht naar Canada, haar vriend voor het altaar laat staan, tot aan het lijk dat zij ontdekt. Oja, en haar liefdesleven en de zorgen voor haar oom Charlie niet te vergeten.

Het liefdesleven van Jennifer houdt je dan ook bezig. Maakt zij wel de juiste beslissing voor de knappe sheriff Branson, of keert zij toch terug naar haar ex Terence? Zelfs de bedscènes zijn hierbij waanzinnig goed beschreven. En ja, bijna alsof je er zelf bij aanwezig bent.

Wil jij je onderdompelen in een fantastische feelgood roman? Die ook nog eens een vleugje thriller bevat? En heel romantisch is? Van Chanel naar flanel heeft het allemaal. Lachwekkende acties, echte emoties en het leven in Canada. Enige nadeel? Het in totaal 160 paginatellende e-book had van mij nog wel stukken langer gemogen. Van Chanel naar flanel moet je gewoon lezen. En het geeft je gelijk een goede reden om die e-reader eens aan te schaffen.

Recensie: Van Chanel naar flanel – Marijke Vos

Van Chanel naar flanel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  "Van Chanel naar flanel' is de heerlijke nieuwe feelgoodroman van Marijke Vos, auteur van Ik kom je halen!', over een jonge vrouw die haar rijke verloofde voor het altaar in de steek laat en halsoverkop naar Canada vlucht.  Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan? 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen