• onze waardering

Recensie: Vlucht naar het eiland RECENSIE

Recensie: Vlucht naar het eiland – Margreet Maljers

Na haar scheiding is Andra samen met haar kinderen in Wieringen gaan wonen. Na veel verdriet kan ze langzaamaan weer genieten van haar kinderen en haar nieuwe vriend Rogier. Toch is het niet altijd makkelijk, want haar ex-man Henri en zijn moeder proberen hun leven nog altijd te beïnvloeden en te sturen. Wie dat ook ondervindt is de vriendin van Henri, Lisette. Zij laat zich echter niet zo makkelijk door Henri en zijn moeder beïnvloeden. Zullen beide vrouwen het geluk vinden?

Vlucht naar het eiland is de derde roman uit de trilogie, geschreven door Margreet Maljers, dat zich afspeelt in Wieringen. De boeken zijn los te lezen, maar voor meer achtergrond bij het verhaal is het toch beter om gewoon alle drie de boeken te lezen. De eerste delen verschenen ongeveer tien jaar geleden, deel één is Het verborgen eiland en het tweede deel Eiland van mijn hart. Na al die jaren wordt eindelijk duidelijk hoe het afloopt met Andra Coronel en haar gezin.

Deze familieroman draait voornamelijk om twee vrouwen: Andra en Lisette. Andra is de ex-vrouw van Henri, hij heeft haar verlaten voor Lisette. Gedurende hun huwelijk was Andra erg afhankelijk van Henri en liet alles bepalen door hem en haar schoonmoeder. Na haar scheiding is zij naar Wieringen vertrokken, waar zij liefdevol is opgevangen door haar oom en tante, en Rogier. Hierdoor is Andra langzaam weer zichzelf geworden en opgebloeid. Lisette staat steviger in haar schoenen en durft haar vriend Henri en schoonmoeder tegen te spreken en de confrontatie aan te gaan. Iets wat de situatie niet makkelijk maakt, want dat wordt niet gewaardeerd door Henri en zijn moeder. Andra en Lisette zijn twee totaal verschillende vrouwen die moeten omgaan met de autoritaire Henri en zijn strenge en bemoeizuchtige moeder.

Schrijfster Margreet Maljaars heeft een toegankelijke schrijfstijl. In het boek leef je mee met Andra, Lisette, Henri en de kinderen. De schrijfster gebruikt een wisselend perspectief, waardoor je van iedereen weet hoe ze over de situatie denken en hoe ze zich erbij voelen. Zo lees je hoe de kinderen over hun vader denken, hoe Andra zich voelt en hoe Lisette de omgang met haar schoonmoeder ervaart.

Vlucht naar het eiland doet denken aan een streekroman. De schrijfster neemt de tijd om alles gedetailleerd te beschrijven en je wordt meegenomen in alledaagse gebeurtenissen en gesprekken. Het is een ontroerende roman die laat zien welke impact een scheiding kan hebben op volwassenen, maar ook op de kinderen. De schrijfster gaat voorzichtig met dit thema om en laat ook zien hoe het na de scheiding kan gaan en geeft daarbij hoop.

Het boek Vlucht naar het eiland is een mooie familieroman die laat zien dat het leven na een scheiding weer op kan bloeien en er nieuwe liefde kan komen.

Recensie: Vlucht naar het eiland – Margreet Maljers

Vlucht naar het eiland

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nadat Andra verlaten is door haar man, pakt ze haar spullen en vertrekt naar het eiland Wieringen. Daar ontmoet ze Rogier, die al enige tijd weduwnaar is. Hij vindt haar aantrekkelijk en dat helpt haar heel erg om zich gezien en gerespecteerd te voelen. Margreet Maljers schrijft in 'Vlucht naar het eiland' op een prachtige manier op hoe een vrouw kan opbloeien in een goede relatie.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen