• onze waardering

Recensie: Backpack bestemmingen RECENSIE

Recensie: Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Blogger Roëll de Ram reist de hele wereld over op zoek naar de beste bestemmingen voor backpackers. Haar avonturen en tips deelt ze op WeAreTravellers.nl. In Backpack Bestemmingen neemt ze je mee naar 23 van haar beste backpacklanden. Van de mooiste plekjes in Sri Lanka en een roadtrip door Canada tot een wekenlange tocht door Zuid-Afrika of Peru.

Backpack Bestemmingen is een boek voor de backpacker die op zoek is naar de mooiste bezienswaardigheden en een groot avontuur. Met 23 bestemmingen, verspreid over de hele wereld, is er alleen in dit boek al genoeg keuze voor je volgende bestemming! Van de bekende backpacklanden als Indonesië, Thailand of Australië tot Myanmar, IJsland, Colombia en zelfs Portugal en Marokko. Er staat voor iedereen en ieder budget wel iets in.

Backpack bestemmingen begint met een handig landenoverzicht, een intro over Roëll de Ram zelf en waarom iedereen een keer zou moeten backpacken. Voor de budgetreizigers staat er een overzicht van de 10 goedkoopste bestemmingen in en ook mag een lijstje van 11 handige, maar soms voor de hand liggende budgettips niet ontbreken. Tot slot staat er een handige overzichtskaart met de 23 bestemmingen bij.

Afgewisseld met prachtige (natuur)foto’s neem Roëll de Ram je in Backpack Bestemmingen mee in haar avonturen. Je kunt zien dat ze veel heeft gereisd en weet waar ze het over heeft. Met een aantrekkelijk opgeschreven opsomming van hoogtepunten laat ze je kennis maken met de bezienswaardigheden en (sportieve) activiteiten van het land. Van museum tot natuurpark en van hotspot tot bounty-eiland: er valt in 23 landen genoeg te beleven. Ze vertelt niet alleen over de mooie kanten van het land, maar brengt ook de plekken waar je je ogen niet voor moet sluiten, zoals de sloppenwijken in Zuid-Afrika, in kaart. Ook veiligheidstips mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.  

Iedere bestemming is voorzien van een kader met praktische informatie over de lengte van de reis, het beste vervoer, budget, aanvliegluchthavens, beste reistijd, lokaal eten en overnachten. Zo zie je in één oogopslag wanneer je het beste weg kunt gaan of aan welk budget je moet denken. Ook vind je er per bestemming een klein kaartje met daarop de belangrijkste plaatsen en waar ze liggen.

Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram is een ideaal boek ter inspiratie voor je volgende reis. Of je nu gaat backpacken of flashpacken, dit boek vol informatie en tips, geeft je praktische handvatten om je hele reis in te vullen. Door de combi van aantrekkelijk geschreven teksten en de prachtige foto’s krijg je direct zin om je volgende bestemming uit te kiezen!

Recensie: Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Backpack bestemmingen

 • Auteur:

  Roëll de Ram
 • Verschenen:

  9 oktober 2018
 • Uitgave:

  ISBN 9789021569802
  Uitgever Kosmos
  208 pagina's
 • Uitgever:

  Kosmos
 • Genre:

  Reizen
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Backpack bestemmingen neemt Roëll de Ram, oprichtster van reisblog WeAreTravellers.nl, je mee naar de beste landen voor een groots backpackavontuur. Van de mooiste plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door het ruige IJsland en wekenlang rondtrekken door het imposante Zuid-Afrika. Met betoverende verhalen, praktische tips, fraaie routes en schitterende foto's. Een boek vol inspiratie voor zowel de budgetreiziger als de flashpacker.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen