• onze waardering

Recensie: Het clitorisboek RECENSIE

Recensie: Het Clitorisboek – Alexandra Hubin en Caroline Michel

Een boek helemaal toegewijd aan het belangrijkste vrouwelijke genotsorgaan; Het Clitorisboek! Een mysterie voor mannen en een te weinig besproken onderwerp door vrouwen, aldus psycholoog en seksuoloog Alexandra Hubin en journalist Caroline Michel.

‘’Als mannen een clitoris zouden hebben, zou die al oneindig lang bestudeerd en opgemeten zijn. Er zouden wedstrijden zijn gehouden, er zouden tekeningen op de muren van scholen zijn verschenen, aantrekkelijke mails zijn verspreid met technieken om haar te vergroten en met reclame voor magische pillen om haar bij impotentie weer stijf te laten worden.’’

Deze schrijfsters zijn van mening dat het onderwerp meer in de spotlight moet komen te staan. Door middel van dit boek hopen ze misverstanden en onwetendheid over de clitoris de wereld uit te helpen. Dat idee alleen al, geeft je als vrouwelijke lezer al meteen het gevoel van: Yes! Eindelijk een boek gericht op míjn plezier! De humor die terugkomt in het boek herken je ook meteen terug in jezelf. Dat de kaft van het boek roze is en een tekening van de vagina bevat, is alleen maar een pluspunt. Ook aan een stukje geschiedenis ontbreekt dit boek niet, zo leren we als lezer dat de clitoris in 1559 werd ontdekt door de Italiaan Matteo Realdo Colombo. Het Clitorisboek leest  ook lekker snel weg doordat er geen moeilijke vaginale termen naar je toe  geslingerd worden. Er staat ook oprecht handige informatie beschreven voor het bevorderen van je eigen genot. Het is absoluut niet vervelend om daarin over jezelf te leren.

Het boek is dan wel geschreven door en voor vrouwen, maar Het Clitorisboek kan ook een echte gids zijn voor mannen. Er staan geen tips in voor mannen om de clitoris beter te stimuleren, maar er wordt genoeg stof tot creativiteit aangeboden.

En voor degenen die geen idee hebben waar de clitoris zich bevindt; het boek is voorzien van vrij duidelijke tekeningen. Wat we uiteindelijk hebben geleerd? Er zijn verschillen tussen vrouwen, wat zij opwindend en lekker vinden. Het is een kwestie van op ontdekkingstocht gaan en lekker veel oefenen! En ladies: gewoon lekker doen, wij zijn een keer aan de beurt!

Recensie: Het Clitorisboek – Alexandra Hubin en Caroline Michel

Het clitorisboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als mannen een clitoris hadden gehad, zouden ze wedstrijdjes hebben gedaan wie de grootste had, "m eindeloos hebben nagetekend op de muren van het middelbareschooltoilet en pillen hebben uitgevonden in geval van impotentie of andere problemen. Feit is dat de clitoris, het belangrijkste vrouwelijke genotsorgaan, lang is onderdrukt en te weinig is onderzocht en besproken.

    Gelukkig is er nu Het Clitoris-boek! Dat bomvol interessante onthullingen staat en een einde maakt aan veel geaccepteerde ideeën over seksualiteit: dat ontspanning de enige sleutel tot plezier zou zijn bijvoorbeeld, en een goed orgasme afhankelijk is van de knowhow van je bedpartner. Al deze overtuigingen suggereren dat er zoiets als een handleiding is en werken voor veel vrouwen afremmend. Dit frisse en grappig geschreven boek bevat geen recept voor een goed seksleven maar biedt wel vele nieuwe inzichten en aanknooppunten waarmee je je eigen seksualiteit opnieuw kunt uitvinden.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen