• onze waardering

Recensie: Het huis der spionnen RECENSIE

Recensie: Het huis der spionnen – Daniel Silva

Tijdens de terroristische aanslag van 9/11 is Amerika hard getroffen. Honderden mensen zijn hierbij omgekomen. De westerse wereld is in shock. Dat wordt nog erger als een paar maanden later in Londen ook een dodelijke aanslag plaatsvindt. Er is wel één klein verschil: de dader heeft bij deze tweede aanslag een foutje gemaakt. Gabriel Allon, kunstrestaurateur en meesterspion, wordt door zijn Engelse collega’s gevraagd om met de zaak te helpen. Zal het hem lukken om de terroristische dader op te sporen?

Het huis der spionnen is het nieuwste deel in de Gabriel Allon-reeks. De boeken uit deze serie kunnen prima los van elkaar gelezen worden. Voor de volledigheid rondom hoofdpersonage Allon is het wel interessant om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

Als je aan het nieuwste boek van Daniel Silva begint, duurt het even voordat je lekker in het verhaal zit. De auteur gebruikt veel verschillende namen en allerlei plekken, waardoor je in korte tijd veel informatie te verwerken krijgt. Je hebt echt even de tijd nodig om te ontdekken hoe een en ander in elkaar steekt, voordat je je als het ware kan onderdompelen in het verhaal. Dat neemt in eerste instantie de spanning weg. Je bent zo bezig om bepaalde zaken en gebeurtenissen te onthouden dat je nog niet goed van het verhaal kunt genieten. Als je eenmaal een aantal hoofdstukken hebt gelezen en (weer) gewend bent aan de schrijfstijl van de auteur, staat je een spannend verhaal te wachten. Het loont zeker de moeite om door te blijven lezen.

Silva heeft een spannende en vooral realistische manier van vertellen. De gebeurtenissen die in Het huis der spionnen voorbij komen, zouden zomaar echt gebeurd kunnen zijn. De zoektocht naar de dader van de aanslagen lijkt bijvoorbeeld enorm op de zoektocht naar Osama bin Laden. Dat maakt het verhaal soms wel beangstigend. Het is knap dat de auteur dat gevoel bij je kan oproepen met een fictief verhaal. Deze manier van schrijven zal zeker bijgedragen hebben bij de populariteit van zijn boeken.

Richting het einde wordt de sfeer steeds grimmiger en de gebeurtenissen steeds spannender. Het voelt op dat moment als een race tegen de klok. Niet alleen voor de personages maar ook voor jou als lezer. Je zit dan helemaal in het verhaal, kent de verschillende personages en wil op dat moment alleen nog maar weten hoe het af zal lopen. Dat maakt van Het huis der spionnen uiteindelijk een thriller die zeker de moeite waard is om te lezen.

Recensie: Het huis der spionnen – Daniel Silva

Het huis der spionnen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vier maanden na de dodelijkste aanslag op Amerikaans grondgebied sinds 9/11, is Londen het nieuwe doelwit van IS. Een reeks bomaanslagen laat een spoor van vernieling achter. De terreuraanval was briljant gepland, maar toch is er één los eindje.

  Meesterspion én kunstrestaurateur Gabriel Allon wordt op de zaak gezet. Hij vindt al snel een connectie met een terreurcel in Saint-Tropez, bij de flamboyante en schatrijke Jean-Luc Martel en zijn echtgenote Olivia Watson, een beeldschoon ex-topmodel. Zij beweert niet te weten dat Martel zo rijk is geworden door drugshandel. Hij heeft zogenaamd niet begrepen dat hij zaken doet met een man die het Westen wil verwoesten. Slaagt Gabriel Allon erin om via hen bij het meesterbrein achter de aanslagen te komen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen