• onze waardering

Recensie: Slow cooked vega RECENSIE

Recensie: Slow cooked vega – Katy Holder

Katy Holder, Australische receptschrijver en foodstylist heeft al meerdere kookboeken op haar naam staan en heeft de primeur met het eerste vegetarische slowcooker kookboek, Slow cooked vega. In dit boek vind je honderd vegetarische recepten uit de slowcooker. Waarom zou je een slowcooker gebruiken? Nou, door de gerechten op lage temperatuur langzaam te bereiden, worden ze heerlijk zacht en gaar of blijven ze juist mooi stevig. Bovendien blijven smaak en voedingsstoffen veel beter behouden ten opzichte van conventionele kooktechnieken. Daarnaast hebben de gerechten weinig voorbereidingstijd en eenmaal in de slowcooker heb je er nog maar weinig omkijken naar. Nog een bijkomend voordeel is dat je na afloop van je maaltijd ook nog eens weinig afwas hebt.

Slow cooked vega begint met een uitleg over de slowcooker. Hierna volgen recepten voor toppings en volgen de kernhoofdstukken: soepen, dals & curry’s, gezinsfavorieten, rijst, pasta & granen, warme salades & bijgerechten en tot slot desserts. Het boek is niet erg handzaam, het is vrij groot en valt helaas voortdurend dicht. Verder kenmerkt het boek zich met een rustige vormgeving, en bijna alle recepten zijn voorzien van aantrekkelijke foto’s. Het nodigt uit om lekker aan de slag te gaan.

Het eerste gerecht dat ik probeerde, was de gele dal met spinazie. Deze curry op basis van splitkikkererwten vond ik heel gewoon. Het rook dan weliswaar heerlijk in huis maar de smaak viel me tegen.

Het tweede recept uit Slow cooked vega dat ik maakte, was de bolognese van bloemkool en linzen. Hoewel de structuur van de bolognese wel lijkt op de klassieke vlees bolognese, vond ik de smaak zeer bedroevend. Ik miste de smaak van het gehakt en spek hier echt enorm.

Vanwege de twee tegenvallende recepten probeerde ik nog een derde recept, namelijk de stroganoff van gemengde paddenstoelen. Dit was een heerlijk gerecht, ik kan deze echt aanbevelen.

Je slowcooker ’s ochtends aanzetten en ’s avonds thuiskomen in een huis vol heerlijke etensgeuren, klinkt geweldig maar gaat niet helemaal op voor dit boek. De meeste gerechten moeten zo’n drie tot vier uur in de slowcooker, in tegenstelling tot vleesbereidingen, die vaak zes tot tien uur duren. Niet handig als je hele dagen van huis bent, want je zet de slowcooker aan, maar wie zet hem voor je uit? De meeste recepten gaan back to basic en worden met pure, meestal goed verkrijgbare ingrediënten bereid. De gerechten zijn daarnaast overwegend gezond, gevarieerd en eenvoudig te maken. Of je nu zoekt naar een pompoensoep op z’n Thais, Vietnamese groentecurry, mac ‘n’ cheese met bloemkool, vegetarische paella, groenten met honing geglaceerd of een pompoencheesecake, je vindt het in Slow cooked vega van Katy Holder.

Recensie: Slow cooked vega – Katy Holder

Slow cooked vega

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Vegetarische gerechten uit de slowcooker

    Een slowcooker biedt je dé oplossing voor een makkelijke en smaalvolle maaltijd, zonder lang in de keuken te staan. Zet 's ochtends je slowcooker aan en kom 's avonds thuis in een huis gevuld met heerlijke geuren. Slow cooked vega geeft meer dan 100 vege- tarische recepten voor deze eenvoudige manier van koken.

    Van soepen, curry's en pasta's tot salades, stevige comfortgerechten en zelfs desserts. Slow cooked vega geeft je een nieuwe verzameling beproefde slowcookergerechten die geschikt zijn voor zowel vegetariërs als groenteliefhebbers. Tijdens de bereiding gaan er maar weinig voedingsstoffen verloren, waardoor je langzaam gegaarde maaltijd gezond en voedzaam is.

    Of je nu vegetariër bent of gewoon op zoek naar ideeën voor vleesvrije maaltijden, Slow cooked vega biedt lekkere en veelzijdige eenpansgerechten die zeker bij je gezin in de smaak zullen vallen!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen