• onze waardering

Recensie: Een huis voor Harry RECENSIE

Recensie: Een huis voor Harry – Leo Timmers

Harry is een pluizige kat die in een warm huis woont. Het liefst van al blijft hij dan ook de hele dag lekker binnen. Tot Vera, zijn vlindervriendin hem uitnodigt om tikkertje te spelen. Harry rent haar achterna en probeert haar te vangen, tot hij Vera plots uit het oog verliest.

Verdwaald loopt Harry rond, op zoek naar Vera en op zoek naar zijn warme thuis. Hij vindt verschillende huizen maar niet dat van hem, en een nieuw huis zoeken lukt hem ook niet zo goed. Tot hij gelukkig enkele soortgenoten tegenkomt die hem misschien wel kunnen helpen in zijn zoektocht.

Harry is een mooie binnenhuiskat met zin voor avontuur. Hij werd door Leo Timmers neergezet als een grappig en pluizig bolletje dat meteen je hart verovert. Hij is lief en schattig maar toch ook een beetje stoer want hij trekt zonder twijfelen de wijde wereld in. Ook zijn emoties zijn erg goed neergezet door middel van zijn gezichtsuitdrukkingen.

Niet alleen Harry is een waar plaatje, zoals we al gewend zijn van Leo Timmers is ook Een huis voor Harry weer een waar kunstwerk. Alles werd tot in detail afgebeeld in zijn gekende typische tekenstijl. De tekeningen zijn soms zo levensecht dat je af en toe wil voelen of het geen sticker is, je lijkt ze zo van het blad te kunnen nemen.

Hij steekt ook veel grappige personages in zijn boeken of personages met uitvergrote eigenschappen waardoor ze soms in één woord hilarisch zijn. Tijdens het lezen kan ik mij altijd levendig inbeelden wat de reactie van een kind zou zijn op deze illustraties, volgens mij vinden ze deze zonder twijfel geweldig.

Buiten zijn talent voor illustreren heeft Leo Timmers ook talent voor schrijven. Zijn verhalen zijn stuk voor stuk prachtig en bevatten meestal ook nog eens een mooie achterliggende boodschap. Bij Een huis voor Harry voel je echt hoe bijzonder zijn thuis is voor Harry. Het is meer als gewoon een dak boven zijn hoofd, het is een plek waar hij zich veilig en geborgen voelt en iemand op hem wacht die van hem houdt.

Omdat Harry zo levensecht is denk ik dat jonge lezers of luisteraars zich echt kunnen inleven in hem en kunnen begrijpen waarom hij zo bang en verward is. Dit zorgt er ook voor dat ze echt betrokken worden in het verhaal en nieuwsgierig zijn naar de afloop ervan. Maar ook dat het verhaal en de waarden hun nog lang bijblijven.

Een huis voor Harry is wat mij betreft weer een van de vele toppers van Leo Timmers en zeker een aanrader om in je boekenkast te hebben!

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Prachtige illustraties, een mooi verhaal, grappige personages,… Een huis voor Harry heeft alles wat een goed kinderboek hoort te bevatten (en zelfs nog zoveel meer). Het warme, schattige personage van Harry gaat zonder twijfel het hart van zijn jonge lezers veroveren en ook van de rest van het verhaal en de prenten gaan ze zeker genieten.

Recensie: Een huis voor Harry – Leo Timmers

Een huis voor Harry

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

    Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen