• onze waardering

Recensie: De allerleukste dag ooit RECENSIE

Recensie: De allerleukste dag ooit - Seb Braun

De allerleukste dag ooit is een rijk gedetailleerd prentenboek van Seb Braun. Je volgt het verhaal van Jip en papa, die samen allerlei plannen bedenken om hun leukste dag ooit te hebben! Maar als deze dag begint, blijkt papa zijn portemonnee te zijn vergeten. Zal de allerleukste dag ooit in de soep lopen, of is er nog een oplossing? 

De allerleukste dag ooit is geschreven vanuit de ik-vorm van Jip. Hierdoor zal het verhaal de kinderen enorm aanspreken en kunnen zij zich goed verplaatsen in de hoofdpersoon. Alle pagina’s in De allerleukste dag ooit zijn erg gedetailleerd en zijn erg gericht op de werkelijkheid. Zo zie je allerlei spullen die Jip in zijn tas stopt, zoals een appel, een boterham en nog veel meer. Kinderen zullen zichzelf hierin goed kunnen herkennen. 

Ook de pagina waarin je ziet dat Jip met zijn papa de stad in wandelen is erg gedetailleerd. Hierop zie je allerlei dieren die in de stad aanwezig zijn. Ook zie je een café en een groentemarkt. Dit lokt de taal bij kinderen erg uit, zij zullen automatisch gaan opnoemen wat zij allemaal zien. Ik heb dit in mijn klas ook gedaan en heb de kinderen steeds uitgedaagd om dingen te zoeken met een bepaalde letter. Hierdoor zijn kinderen bewust bezig met taal, maar leren ook bewust kijken naar de prenten en nemen zo veel meer in zichzelf op dan wanneer je het verhaal alleen maar voorleest. Wat erg mooi is aan dit boek, is de pagina waarop je ziet dat papa zijn portemonnee niet kan vinden. Er is namelijk niet direct een oplossing en dit daagt de kinderen uit om mee te denken aan een oplossing. Dit levert erg mooie gesprekken op en laat kinderen bewust nadenken over het feit of een leuke dag te koop is, of je deze zelf kan maken. 

Het feit dat dit verhaal gaat over Jip en zijn vader, laat zien dat in een prentenboek niet per se het twee-ouder gezin gebruikt hoeft te worden. Kinderen van gescheiden ouders kunnen zich hierdoor goed in het verhaal verplaatsen. 

Concluderend heeft Seb Braun met De allerleukste dag ooit een filosofisch prentenboek gemaakt met rijke illustraties van een dierenwereld. Je zult na het lezen van dit verhaal de kleine Jip zeker in je hart sluiten! 

Recensie: De allerleukste dag ooit - Seb Braun

De allerleukste dag ooit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De allerleukste dag ooit is een prachtig geïllustreerd, stevig prentenboek van Seb Braun. Dit fantasievolle en warme verhaal met grappige twist aan het eind is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

  Jip en papa gaan een dag op pad. Ze maken een lijstje van alles wat ze willen doen. Maar het loopt hopeloos mis. Pap heeft zijn portemonnee thuis laten liggen en zonder geld en bibliotheekpas kan geen enkel plannetje doorgaan. Jip is bang dat de dag compleet verpest is. Gelukkig beleven ze dankzij hun fantasie én elkaars gezelschap de allerleukste dag ooit.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen