• onze waardering

Recensie: Royals 5: Gevaar RECENSIE

Recensie: Royals 5: Gevaar – Erin Watt

Gevaar is inmiddels het vijfde deel van de serie over de Royals van schrijversduo Erin Watt. Net als het voorgaande deel draait ook dit boek vooral om Easton en Hartley. Verlangen eindigde met een grote cliffhanger, waarbij zowel Hartley als Seb betrokken raken bij een auto-ongeluk. Gaat dit ooit nog goedkomen?


Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk. Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Wanneer je dacht dat het leven van Hartley al niet gemakkelijk was, dan moet je vooral in het begin van Gevaar even slikken. Hartley lijdt door het auto-ongeluk aan geheugenverlies en kan zich van de afgelopen drie jaar niets meer herinneren. Dus ook niet haar prille relatie met Easton Royal. Dit is voor vals klasgenootje Felicity de uitgelezen kans om van allerlei leugens over Hartley’s leven in de ronde te strooien. Dit betekent dat Gevaar vooral ook een zoektocht van Hartley naar zichzelf is. Wie was ze en waarom heeft haar familie zo’n hekel aan haar? Ook Easton moet eraan geloven en maakt in het vijfde deel van de Royals-serie een flinke persoonlijke ontwikkeling door. Waar hij voorgaande jaren alles oploste met drank, drugs en vrouwen, begint hij zich steeds meer te beseffen dat dit niet een heel goed antwoord is op alles wat hem dwarszit. De ontwikkeling die zowel Hartley als Easton doormaken, zorgt voor veel spanning in het boek. Je wilt gewoon weten of Hartley en Easton ooit nog bij elkaar gaan komen en of ze beiden de antwoorden krijgen waar ze naar op zoek gaan. Deze spanning wordt goed opgebouwd tot de climax, waardoor je Gevaar eigenlijk niet aan de kant kunt leggen.

Zullen de Royals ooit gaan vervelen? Nee, waarschijnlijk niet. Want eigenlijk is het vijfde deel net zo pakkend en boeiend om te lezen als de voorgaande vier delen, geschreven door Erin Watt. En je merkt hierin ook dat je de afzonderlijke Royal broers steeds beter leert kennen, waarbij je leert dat hun leven ook niet altijd rozengeur en maneschijn was. Ook komen zijdelings de personages in de eerste drie delen terug, zoals Ella en Reed. Hiermee komen ook de losse verhaallijntjes uit de voorgaande delen, zoals de criminele achtergrond van de biologische vader van Ella aan bod. Daardoor is het wel van belang dat je deel één tot en met drie gelezen hebt, ook al draait het verhaal om andere hoofdpersonages. Het einde sluit het verhaal goed af en heeft een sprookjesachtig einde. Maar inmiddels is al bekend dat er in het Nederlands nog een deel zes gaat verschijnen, en vermoedelijk gaat dit deel over één van de andere Royal broers. De tweeling, bijvoorbeeld, raakt in Gevaar onherstelbaar beschadigd, dus dit is nog een verhaallijn waarop verder geborduurd kan worden.

Het vijfde deel over de Royals, getiteld Gevaar, is opnieuw weer heerlijk vlot leesvoer van schrijversduo Erin Watt. Het is een logisch vervolg op het voorgaande deel, waarbij de twee belangrijkste personages een overtuigende persoonlijke ontwikkeling doormaken. Voor de liefhebbers van romantische, dramatische New Adult romans.

Recensie: Royals 5: Gevaar – Erin Watt

De Royals 5 - Gevaar

 • Auteur:

  Erin Watt
 • Verschenen:

  19 februari 2019
 • Uitgave:

  ISBN 9789026148262
  Uitgever De Fontein
  400 pagina's
 • Uitgever:

  De Fontein
 • Genre:

  New Adult
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Gevaar is het vijfde deel in de succesvolle en verslavende YA-serie De Royals van Erin Watt. Een vleugje Vijftig tinten grijs. Voor jongeren van 16 jaar en ouder die houden van passie, spanning en intrige.

  Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk.
  Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie Top 6: december 2022

 • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

 • Young adult top 6: december 2022

 • Recensie: Disenchanted

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen