• onze waardering

Recensie: Broken Things RECENSIE

Recensie: Broken Things – Lauren Oliver

Veel mensen denken dat Brynn en Mia vijf jaar geleden hun beste vriendin Summer vermoord hebben. De drie meisjes waren geobsedeerd door het boek ‘The way into Lovelorn’ en de dood van Summer lijkt verdacht veel op een offerscène die ze verzonnen hadden als fanfictie. Vijf jaar na de moord vormen Brynn en Mia een team om de échte moordenaar te vinden, want zij hebben het immers niet gedaan….

In Broken things van Lauren Oliver krijg je afwisselend het perspectief van Brynn en Mia. Ook is er een afwisseling tussen hoofdstukken uit het verleden en hoofdstukken in het heden. Op die manier krijg je een zeer goede inkijk in het leven van die twee meisjes. Ze zijn allebei heel erg verschillend qua karakter en dat was een leuke insteek. Ook de verschillende reacties van de twee meisjes op de dood van Summer waren erg interessant om over te lezen. De meisjes werden uitgemaakt voor heksen, bedreigd en uitgesloten omdat men dacht dat zij de moord hadden gepleegd. Ik vond het op psychologisch vlak erg interessant om te kunnen zien hoe ze daarmee omgingen en om te weten te komen hoe hun leven verder evolueert.

Naast de perspectieven van twee personages, krijgen we ook fragmenten uit het fantasyboek en stukjes uit de fanfictie die Summer, Brynn en Mia geschreven hadden voor de moord. Het was niet alleen een leuke afwisseling, maar het was ook zeer nuttig. Die boekfragmenten bevatten immers stukjes van de puzzel die je later nodig hebt om het mysterie te kunnen oplossen.

Broken things is zeer mysterieus geschreven. Het gaat om een moord met een onbekende moordenaar (wat theoretisch gezien altijd mysterieus is), maar ook de sfeer die in het boek hangt is erg mystiek. Door de elementen van het fantasyboek krijg je een perfecte geheimzinnige en toverachtige sfeer. Zo gebeurden er in het verleden heel wat dingen die niet te verklaren lijken en trekt dat zich ook door in het heden. Dat was erg knap!

Toch was er ook een groot minpunt aan het boek, en dat is het tempo. Het verhaal komt vrij traag op gang. Het duurt een hele tijd voor er echt iets gebeurt, en dan nog voelt het niet heel erg spannend aan. Je bent in het boek op zoek naar de moordenaar en wat er precies gebeurde op de dag van de moord. Zowel Brynn als Mia hebben uiteraard herinneringen van die dag, want zij hebben Summer nog gezien net voor ze vermoord werd, maar die herinneringen kom je eigenlijk pas erg laat in het boek te weten. Het leek alsof ze het zoeken naar de moord stiekem aan het vermijden waren door aan andere gebeurtenissen te denken. Het voelde aan alsof het verhaal gerekt werd, waardoor er volgens mij heel wat uit het boek geschrapt zou kunnen worden. Dat was erg jammer.

Broken things van Lauren Oliver is een mysterieuze jeugdthriller. De personages zijn goed uitgewerkt en komen volledig tot hun recht in het verhaal. Helaas is het tempo in het boek redelijk laag, waardoor het moeilijk is om helemaal in het boek en het verhaal te blijven.

Recensie: Broken Things – Lauren Oliver

Broken things

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    A new standalone teen novel from the New York Times bestselling author that weaves a tale of mystery and murder as two girls grapple with the terrors of their past and fight to learn the truth about the murder of their friend.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen