• onze waardering

Recensie: De valk van Sparta RECENSIE

Recensie: De valk van Sparta – Conn Iggulden

Conn Iggulden staat bekend als schrijver van historische fictie gebaseerd op waargebeurde verhalen. Zijn nieuwste roman, De valk van Sparta, speelt zich af in het Perzische rijk zo’n 400 jaar voor Christus. Koning Darius II is net overleden en zijn oudste zoon Artaxerxes is nu de nieuwe koning geworden. Zijn jongere broer Cyrus is het hier echter niet mee eens en bereidt een veldslag voor om zijn broer van de troon te stoten. In De valk van Sparta word je als lezer meegenomen op dit spannende avontuur.

We volgen Cyrus tijdens de voorbereidingen, het vormen en trainen van een leger en vervolgens op de zwarte tocht op weg naar de veldslag. Een tocht vol hindernissen, ontberingen, honger en bloederige gevechten. Door de dialogen en discussies rondom beslissingen lees je niet alleen over wat er gebeurt, maar ook over de keuzes die gemaakt moeten worden. In het tweede deel van het boek, wanneer het leger steeds meer op de hielen wordt gezeten, neemt de vaart van het verhaal en daarmee ook de spanning toe.

Door de beeldende en gedetailleerde schrijfstijl van Conn Iggulden is het niet moeilijk om de beschreven situatie voor je te zien. Je kunt je in De valk van Sparta helemaal laten onderdompelen in de geschiedenis en gebeurtenissen en daardoor meegaan op avontuur met de hoofdpersonen uit het boek.

Een waardevolle toevoeging is de verantwoording van de auteur aan het eind van het boek waarin hij een toelichting geeft op het verhaal en de gebruikte bron(nen). De valk van Sparta is een aantrekkelijke manier om kennis te maken met de Perzische geschiedenis die waarschijnlijk door de manier van vertellen beter beklijft dan het lezen van droge feiten, maar door de verantwoording wel dicht bij de werkelijkheid blijft.

Het onderwerp maakt De valk van Sparta wellicht geen boek voor het grote publiek. Het boek is, ondanks de sterke schrijfstijl, nu eenmaal minder boeiend als je niet erg geïnteresseerd bent in de geschiedenis die verteld wordt. Het is echter zeker een aanrader voor lezers die wel interesse hebben in de Perzische geschiedenis. Daarnaast zullen lezers die houden van een spannend avontuur deze roman en schrijfstijl ook zeker kunnen waarderen. Voor mij 3 hartjes, maar voor liefhebbers van dit genre is dit boek waarschijnlijk meer hartjes waard.

Recensie: De valk van Sparta – Conn Iggulden

De valk van Sparta

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De valk van Sparta van Conn Iggulden toont een van de meest epische avonturen uit de geschiedenis tussen Perzische krijgers en Spartanen, vol heldhaftigheid, wreedheid en bloedvergieten.
    401 BC. De Perzische Koning Artaxerxes regeert over het rijk van de Egeïsche zee tot Noord-India. Wanneer zijn zoon Cyrus, de jongere broer van de troonopvolger, aanspraak maakt op de troon, doet hij dat met een eliteleger van Spartanen aan zijn zijde. Ze werken als huursoldaten voor Perzische prinsen die graag willen vechten. Maar in de strijd worden de Spartanen omringd door hun vijanden, zonder steun, voedsel en water, en is het aan de jonge soldaat Xenophon om ze te leiden tegen de legendarische Perzische krijgers.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen