• onze waardering

Recensie: Mac B. Geheimagent, de gestolen juwelen RECENSIE

Recensie: Mac B. Geheimagent, de gestolen juwelen – Mac Barnett

Mac B. Geheimagent, de gestolen juwelen is een boek over het leven van Mac Barnett. Hij was namelijk als kind geheim agent en moest ervoor zorgen dat de koningin haar kroonjuwelen weer terug kreeg. Maar uiteraard zou dit voor een volwassenen al lastig zijn, laat staan voor een kind! Als blijkt dat Mac B. gevolgd wordt door spionnen van de Sovjet-Unie is nog maar de vraag of hij op tijd naar huis kan komen. 

Mac B. Geheimagent, de gestolen juwelen begint direct al heel grappig. In het begin van dit boek is namelijk een ex libris aanwezig om te laten weten van wie dit boek is, maar er staat wel bij dat je niet je echte naam moet gebruiken. Hiermee wordt de toon gezet voor de rest van dit boek vol humor. Daarna heeft Mac Barnett een pagina gebruikt om zichzelf voor te stellen. Dat is erg fijn omdat je zo meer gaat meeleven met de hoofdpersoon, het is namelijk het echte verhaal van hem als kind. Dat het verhaal waargebeurd is, lijkt enorm vergezocht maar Mac Barnett heeft tussendoor allerlei feiten opgeschreven die je echt kunt checken, zoals dat hij in Californië woont en dat dit in Amerika ligt en dat monsieur een Frans woord is voor meneer. Hierdoor ga je vanzelf geloven dat het weleens echt gebeurd zou kunnen zijn. 

De illustraties in dit boek zijn in blauwtinten met een vleugje geel. Er zijn heel veel illustraties gemaakt in dit boek en deze geven de tekst extra kracht. Ook bevat het boek op een spannend moment een stap-voor-stap-gids om dingen te doen die geheim agent Mac B. als kind ook heeft gedaan. 

Mac B. Geheimagent, de gestolen juwelen begint direct al spannend, want Mac wordt in het eerste hoofdstuk al opgebeld door de koningin van Engeland omdat haar kroonjuwelen zijn gestolen. Sommige dingen in dit boek zijn zo geheim, dat delen ervan zijn gecensureerd. Je ziet dan zwarte balken over de tekst heen waardoor het boek iets mysterieus krijgt. 

Naast vermaak, zorgt dit boek ook voor wat kennis over belangrijke plekken als de London Tower, het Louvre en de Arc de Triomphe. Je leest namelijk hoe deze gebouwen aan hun naam zijn gekomen of hoe deze zijn ontstaan. 

Concluderend heeft Mac Barnett met Mac B. Geheimagent, de gestolen juwelen een grappig en spannend verhaal gemaakt over een geheimagent. 

Recensie: Mac B. Geheimagent, de gestolen juwelen – Mac Barnett

Mac B. Geheim agent 1 - Mac B. Geheim agent - De gestolen juwelen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hilarische whodunit van topauteur Mac Barnett

    Sst… niet verklappen, maar Mac Barnett was geen gewoon kind, hij was geheim agent! En niet de minste: hij spioneerde voor de koningin van Engeland. In dit heerlijk geïllustreerde 7+-boek moet Mac B. in actie komen wanneer de juwelen van de koningin gestolen zijn. Hij reist de hele wereld over… maar vindt hij ze ook echt?
    Topauteur Mac Barnett geeft eindelijk (op hilarische wijze) prijs hoe het is om een geheim agent te zijn… als kind!
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen