• onze waardering

Recensie: Asperges RECENSIE

Recensie: Asperges – Jessica Lek

Ieder jaar kijken mensen reikhalzend uit naar 'het witte goud', verkrijgbaar in de periode van begin april tot en met 24 juni. Asperges heeft 30 verschillende recepten met witte, groene en paarse asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Klassiek gekookt met beenham, ei en notenboter of gegrild op de barbecue. Van romige soep tot hartige aspergequiche, verwerkt in een risotto met venkel of lasagne met palmkool. Lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka.

Asperges geeft je inspiratie wat je allemaal nog meer met dit witte goud kan doen. In dit dunne boekje vind je 30 ‘unieke’ recepten met nieuwe creaties. Toch valt het nieuwe ietwat tegen, omdat er al veel bekende variaties zijn om asperges te maken. En onder de 30 recepten zijn dan ook nog de al bekende te vinden, zoals aspergesoep met ei en ham.

Zo geeft Jessica Lek een recept met garnalen in plaats van zalm of ham en aspergesalades, erg uniek zijn de gerechten dus niet, maar wel erg smaakvol. Overal staat een hoogwaardige afbeelding bij het recept en de uitleg is kort en gemakkelijk opgeschreven. Elk gerecht is dan ook gemakkelijk uit te voeren en laat je een mooi resultaat op tafel serveren.

Recepten met asperges kunnen gewoon haast al niet misgaan, daarom heeft Jessica Lek het perfecte onderwerp voor haar kookboekje uitgekozen. Verwacht alleen geen dik boek met oneindig veel vernieuwende recepten. Het vierkante boekje heeft 71 pagina’s en simpele basic variaties met asperges.

Als eerste maakte ik een broodje krabsalade met asperges. Je maakt een mengelmoes van alle ingrediënten. Wat bij elkaar heerlijk smaakt, maar op zichzelf geen bijzondere ingrediënten zijn. De krabsalade met asperges, ziet er voor het oog prachtig uit en het is wat standaard, maar smaakt erg lekker.

Het tweede gerecht is een bord met witte asperges, tuinbonen, garnalen en kervelboter. Een variatie op het standaard gerecht die tijdens het aspergeseizoen op de menukaart van ieder restaurant staat. Het is vooral fijn om eens af te wisselen en het smaakt ook erg lekker met de romige boter en de garnalen. Een goede ontdekking voor een combinatie die je nog vaker kunt maken.

Asperges maken ieder gerecht smakelijk, de gerechten die ik heb gemaakt waren simpel, maar erg lekker. Toch is Asperges wel erg simpel en word je niet omvergeblazen.

Recensie: Asperges – Jessica Lek

Asperges

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dé voorjaarsgroente is bij uitstek de asperge. Ieder jaar kijken mensen reikhalzend uit naar 'het witte goud', verkrijgbaar in de periode van begin april tot en met 24 juni. Naast de witte asperge kennen we ook de groene en paarse asperges, die gedurende het hele jaar verkrijgbaar zijn. De verfijnde smaak en gezonde werking maakt de asperge al jaren geliefd!

    'Asperges' geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Klassiek gekookt met beenham, ei en notenboter of gegrild op de barbecue. Van romige soep tot hartige aspergequiche, verwerkt in een risotto met venkel of lasagne met palmkool. Lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka; 'Asperges' geeft je genoeg inspiratie en variatie!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen