• onze waardering

Recensie: We love groente RECENSIE

Recensie: We love groente – Janneke Vreugdenhil 

Ken je zo’n gerecht dat je het liefste direct gewoon nog een keer wil eten? Dat is de Pompoenlasagne van Janneke Vreugdenhil. Na lang wachten – na I love groente - is Janneke Vreugdenhil er weer met een nieuw kookboek: We love groente. Janneke heeft al haar creatieve recepten met groenten opgeschreven en deelt haar (120!) vegetarische en veganistische gerechten.

Janneke Vreugdenhil begint ieder gerecht met een persoonlijk stukje tekst met haar ervaring met het gerecht en haar tips hoe je het nog lekkerder kunt maken. Heerlijk persoonlijk en openhartig en leuk om als lezer een kijkje in haar kookleven te krijgen. Ze deelt We love groente in originele hoofdstukken op, zoals: starten of sharen, wie wil er soep en borrelvoer.

Zoals ik stiekem al verklapte, maakte ikzelf de Pompoenlasagne uit We love groente. Geloof me, als je twijfelt om dit boek aan te schaffen: doe dit dan zeker al alleen voor dit gerecht. Janneke zelf geeft bij het recept aan dat je ook wat minder kaas kunt gebruiken. Ik heb van deze tip zeker gebruik gemaakt. Want - voor 4 personen- 250 g ricotta, 100 g Parmezaanse kaas en 2 bollen mozzarella, vond ik erg veel. 1 bolletje mozzarella minder en toch is dit echt een van mijn persoonlijke favorieten die ik ooit heb gegeten.

Ook maakte ik een Pittige pompoensoep. Wat zo leuk is aan We love groente is dat er zoveel smaakcombinaties instaan die ikzelf nog nooit samen heb geprobeerd, of wat ik überhaupt samen zou combineren. Ook in dit gerecht wordt de soep gemaakt met gember, appel, rode peper, kokos en pompoen. Dit levert een bijzonder heerlijke smaak op die totaal nieuw is.

Dit vernieuwende zie je constant terug in We love groente. Naast dat het een lekker dik exemplaar is, en dat je niet zomaar bij We love groente bent uitgegeten. Want wat dacht je nog van een pittige prei/paksoistamppot? Of venkel-courgettesoep met pijnboompit, dille en yoghurt? En bij ieder gerecht staat een voortreffelijke afbeelding met het altijd kleurrijke gerecht.

Hoe kan het ook anders dat We love groente geen 5 hartjes krijgt? Janneke Vreugdenhil krijgt met dit boek zelfs groentehaters aan het springen voor deze gezonde maaltijden. Alles aan dit boek is gewoonweg perfect, je bent niet zomaar door het boek heen en ieder recept is het waard om eens te maken.

Recensie: We love groente – Janneke Vreugdenhil 

We love groente

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De langverwachte opvolger van I ♥ groente, verkozen tot vegetarisch kookboek va het jaar

    We weten allemaal dat groenten goed voor ons zijn. Zo goed dat we er zo veel mogelijk van willen eten. Maar om nou te zeggen dat het makkelijk is om elke dag weer iets nieuws met groenten te bedenken? Iets dat binnen niet al te lange tijd op tafel staat en waar iedereen blij van wordt…

    Dit boek gaat daarbij helpen. In We ♥ groente geeft Janneke Vreugdenhil meer dan 120 gloednieuwe recepten. Van "Familiefavorieten' en "Snel iets op tafel' tot "Restjesdag', van salades tot soepen voor elk seizoen, van verrassende voorgerechtjes tot originele ovenschotels: Janneke's recepten zijn altijd even makkelijk als inspirerend. Dit maakt We ♥ groente tot een onmisbaar kookboek voor iedereen die zijn vegetarische (en veganistische) repertoire eens flink wil uitbreiden.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen