• onze waardering

Recensie: Plotseling pony - schoolreis op hol RECENSIE

Recensie: Plotseling pony - schoolreis op hol – Patricia Schröder

Plotseling pony - schoolreis op hol is het tweede deel van de Plotseling pony-serie van Patricia Schröder. In dit deel volg je Noor en haar klasgenootjes die op schoolreisje gaan. Maar één van de kinderen heeft een paard ringtone op haar telefoon en steeds wanneer Penny een paard hoort, zal zij veranderen in een pony! Hoe kan Noor ervoor zorgen dat het grote geheim van Penny niet ontdekt wordt?

Plotseling pony – schoolreis op hol is, zoals eerder gezegd, het tweede deel in een serie. Ik kende het eerste deel niet maar dit was geen belemmering tijdens het lezen van dit boek. In het eerste hoofdstuk maak je namelijk kennis met alle belangrijke personages in dit boek en lees je hoe Noor tot de ontdekking is gekomen dat Penny in een paard kan veranderen. Wat dit boek uniek maakt, is de grote hoeveelheid kleine illustraties die zijn gebruikt. Elke pagina staat bomvol kleine tekeningetjes en deze zijn vaak erg grappig. Daarnaast zijn sommige stukjes tekst geschreven in praatwolkjes en is er veel gespeeld met verschillende letterstijlen. Zo zijn veel woorden anders geschreven en zijn sommige woorden niet geschreven, maar in de vorm van een tekeningetje zoals hart en huis. 

Het boek sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen omdat de klas in dit verhaal op schoolreisje gaat. Hierbij zie je ook hoe de personages voorafgaand aan het schoolreisje zich verheugen op het reisje en dit zullen kinderen zeker herkennen. Daarnaast is Plotseling pony - schoolreis op hol geschreven in tegenwoordige tijd waardoor kinderen snel gegrepen zullen worden door het verhaal. Wat dit boek naar mijn mening sterk maakt, is dat het geen verhaal is waarbij alles goed gaat. Het bevat namelijk spannende passages en ook emoties zoals jaloezie komen in dit boek aan bod. 

Daarnaast kun je achterin het boek nog wat extra informatie vinden over de auteur en de illustratrice. Ook kun je daar lezen dat er een deel drie in deze serie gaat komen, ik kan persoonlijk niet wachten om die te lezen! 

Concluderend heeft Patricia Schröder met Plotseling pony - schoolreis op hol een grappig en fantasierijk boek geschreven. Een boek dat anders leest dan andere boeken door het vele gebruik van illustraties en de stripvorm waarin sommige delen zijn verwerkt. 

Recensie: Plotseling pony - schoolreis op hol – Patricia Schröder

Plotseling Pony 2 - Schoolreis op hol

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Noor zit zwaar in de nesten. Ze is door het dolle heen omdat haar buurmeisje Penny bij haar in de klas komt. Maar Moppie, Noors beste vriendin, kan gewoon niets geheimhouden – en daarom mag ze er dus nooit, NOOIT, NOOIT achter komen dat Penny een groot geheim heeft: ze verandert in een pony als er iemand bij haar in de buurt hinnikt.
    Het schoolreisje zal een ware uitdaging worden, want een van hun klasgenoten heeft een hinnik-ringtoon…
    Doorgedraafde graphic novel voor alle ponymeisjes en hun beste vriendinnen!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen