• onze waardering

Recensie: Robonerds RECENSIE

Recensie: Robonerds – Jarrett Lerner

Marc en zijn vrienden zijn echte nerds. Ze zitten in de eerste klas van de middelbare school en proberen elkaar te overtreffen met hun uitvindingen en kennis. Wanneer Marc ineens een pakket met de onderdelen voor een robot in zijn voortuin aantreft, wil hij hem dolgraag gaan bouwen. Maar als hij even weg gaat, blijkt de robot zichzelf verder gebouwd te hebben! Wat kan deze mysterieuze robot nog meer?

Robonerds is een goede en toepasselijke titel voor dit boek. De groep nerds is ruim tien man groot, maar degenen om wie het gaat, zijn Marc en drie anderen. De groep noemt zichzelf de Mechanerds, ook al vindt Marc dat helemaal niets. Hij vindt dat een stomme naam, maar de rest blijft zich zo noemen, dus kan hij er niet zo veel aan doen.

Wanneer er een robot in beeld komt, komen de jongens bij elkaar om te kijken hoe het precies zit. Aangezien ze allemaal erg slim zijn, kunnen ze hun krachten bundelen. Ondanks dat ze niet allemaal even goed met elkaar overweg kunnen, zullen ze samen moeten werken. Het is vrij normaal dat niet iedereen de beste vrienden is in de puberteit, dus dat is niet gek om te zien in dit verhaal. Dat ze samen beginnen te werken wanneer nodig, is ook realistisch.

Jarrett Lerner heeft met Robonerds een leuk boek voor jonge pubers geschreven. Naast het feit dat je merkt hoe slim de jongens zijn, zitten er ook grappige en gekke dingen in, die ervoor zorgen dat je aan het lachen gemaakt wordt. Zo kan de robot ongeveer alles eten, en vermaalt hij dit tot kleine blokjes ter grootte van een suikerklontje, die hij vervolgens met een zeer hoge snelheid uitpoept. De klonten vliegen Marc om zijn oren!

Robonerds is een lekker leesboek. Het is geen dik boek, en de hoofdstukken zijn heel erg kort. De letters zijn ook niet te klein, wat ervoor zorgt dat de pagina’s snel gevuld zijn. Dit zorgt er ook voor dat het gemakkelijk leest, omdat je niet zo goed moet focussen als wanneer er kleine letters gebruikt zijn.

Dit boek van Jarrett Lerner is een echte aanrader voor iedere nerd of jongere die houdt van een gek, grappig boek. Je kunt Robonerds in een mum van tijd uitgelezen hebben, en als je eenmaal begonnen bent, zal dat waarschijnlijk ook gebeuren.

Recensie: Robonerds – Jarrett Lerner

Robonerds

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat doe je als een leuk bouwpakket verandert in een robot die alles opeet?

  Als Marc een mysterieus robot-bouwpakket krijgt, wil hij er gelijk mee aan de slag. Cool! Maar het wordt vreemd als de robot zichzelf halverwege gaat afbouwen... Wat is dit?!

  De robot heet ROOOB. Hij eet meer dan Marc kan aanvullen. En als hij een scheet laat, schiet die dwars door de muur. Al snel weet Marc niet meer hoe hij deze robot onder controle kan houden, laat staan geheimhouden.

  Een spannend, supersnel en grappig avontuur!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen