• onze waardering

Recensie: Superjuffie en het apencircus RECENSIE

Recensie: Superjuffie en het apencircus - Janneke Schotveld

Superjuffie en het apencircus is het achtste deel uit de Superjuffie-serie van Janneke Schotveld. In dit deel begint de zomervakantie op de school van juf Josje. Regelmatig gaat zij naar het circus in de stad en komt daar de kinderen uit haar klas tegen. Maar al snel merkt ze dat er iets aan het circus niet helemaal klopt en wanneer er om hulp geroepen wordt, neemt ze snel een hap van haar krijtje en vliegt de lucht in om dieren te gaan redden. Ondertussen vertoont de directeur van de school, meester Snor, erg vreemd gedrag. Wat is er toch met hem aan de hand?

Superjuffie en het apencircus begint in het eerste hoofdstuk met een uitleg over wie superjuffie is en hoe zij dieren kan redden na het eten van een krijtje. Dit is fijn want als je de eerdere delen van Superjuffie niet hebt gelezen, weet je direct hoe het precies zit. Superjuffie en het apencircus speelt mooi in op de actualiteit. Het is in dit boek namelijk bijna zomervakantie en ook de kinderen op scholen hebben op dit moment bijna zomervakantie. Daarnaast zoomt het boek mooi in op het probleem dat er weinig bijen zijn. Zo is er te lezen: ‘’Bijen hebben het moeilijk. En dat is heel erg, want bijen zijn onmisbaar voor de natuur.’’ Hierdoor krijgen kinderen tijdens het lezen van dit boek ook mee dat het belangrijk is om te zorgen voor de natuur. 

Daarnaast is het mooi om te lezen dat er in Superjuffie en het apencircus kindernamen zijn verwerkt van verschillende afkomsten. Zo zullen veel kinderen zich in dit boek kunnen herkennen. Na het lezen van dit boek zou ieder kind willen dat ze een superjuffie hadden! De illustraties in dit boek zijn erg mooi en gedetailleerd. Ze zijn in grijswaarden, maar dit vond ik persoonlijk geen nadeel. De illustraties passen mooi bij de tekst en geven de tekst extra kracht. Af en toe zorgen de illustraties zelfs voor nóg grappigere situaties dan wanneer deze alleen geschreven zouden zijn.

Concluderend heeft Janneke Schotveld met Superjuffie en het apencircus een mooi vervolg gemaakt op de Superjuffie-serie. Een boek dat je zelfs kunt lezen wanneer je de eerdere delen (nog) niet kent. 

Recensie: Superjuffie en het apencircus - Janneke Schotveld

Superjuffie 8 - Superjuffie en het apencircus

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een nieuw avontuur van de leukste juf van Nederland!

  Het is zomervakantie en er is een circus in de stad! Eentje zonder dieren natuurlijk, want wilde dieren in het circus zijn verboden. Dus juf Josje en Hakim kunnen er zonder problemen naartoe… Toch?
  Natuurlijk zijn de kinderen ook in en om het circus te vinden en zo raken ze midden in de zomer opeens weer in een nieuw avontuur verzeild. En ondanks dat het vakantie is, ziet juf Josje meester Snor vaker dan haar lief is. Hij lijkt ergens mee in zijn maag te zitten. Wanneer juf Josje erachter komt waarmee, komt ze voor de moeilijke keuze te staan: gaat ze hem helpen of niet

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen