• onze waardering

Recensie: Lekker laten lullen RECENSIE

Recensie: Lekker laten lullen - Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders

Suzette en Lianne zijn behoorlijk verschillend. De een is nuchter, zorgeloos en oppervlakkig, terwijl de ander gevoelig, een dromer en een piekeraar is. Wat ze wel gemeen hebben is dat ze allebei de dertig gepasseerd zijn. En dan? Ze denken samen na over de standaard vraagstukken van het leven. De dingen die ze schrijven zijn heel herkenbaar voor vrouwen rond die leeftijd. Herken je je niet in het één, dan wel in het ander.

Lekker laten lullen is geschreven door Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders. Zij hebben al eerder met elkaar aan een boek gewerkt. Dit boek draagt de titel Zeik niet zo. Ook in dit boek schrijven ze over hun ervaringen over het leven. De omslag van Lekker laten lullen is gemaakt door Loes Faber. Het is een aparte omslag. Je moet hiervan houden.

Het schrijven is ze beiden op het lijf geschreven. Lianne schrijft onder andere columns en artikelen voor Glamour. Suzette schrijft columns in LINDA.meiden.

Dit boek is heel origineel en hilarisch geschreven. Het laat je gieren van het lachen. Wat dacht je van: “Maar hoe doen jullie het nu dan?” vraag ik. “Met condoom?” Ik merk dat ik er een vies gezicht plus onderkin bij trek, en blijf langer dan goed is voor mijn imago in die onooglijke stand zitten. Het is fijn dat die dingen zijn uitgevonden hoor, maar in feite is een condoom toch echt een beetje als een stokoude buurvrouw op een leuk feestje. Een domper op de sfeer, en een geur die de rest van de dag in je kamer blijft hangen.’ En zo staan er nog veel meer hilarische dingen in.

Suzette en Lianne denken, ieder afzonderlijk, na over het leven. Volwassen worden. Samenwonen. Trouwen. Kinderen. Sociale media. Vrienden. Amsterdam. Burn-out. Alles komt voorbij. Vrouwen die dit lezen zullen zich vast in veel van de verhalen herkennen. Vinden we het niet allemaal stiekem moeilijk om die ‘heftige’ leeftijd (30) te bereiken, waarop het lijkt alsof we ineens zoveel moeten. Alsof heel je leven dan bepaald moet zijn en alles vast moet staan. Een koophuis, een vaste baan, een man, noem maar op. Lekker laten lullen vertelt hoe Suzette en Lianne hierover denken en hoe zij dit beleven. 

Dit boek krijgt vijf hartjes omdat het een hilarisch maar vooral heel eerlijk boek is. Echt een aanrader. Ook als je nog geen dertig bent. 

Recensie: Lekker laten lullen - Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders

Lekker laten lullen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

     


    Dè opvolger van de millennial-bestseller Zeik niet zo

    En dan ben je dertig. De leeftijd die je tien jaar geleden nog toeschreef aan mensen met rimpels, goedbetaalde banen, en een kind. Of twee.

    Maar dan ben je het ineens zelf. The Big 3-0. En heb je - behalve de rimpels - geen goedbetaalde baan en al helemaal geen kind of twee. Dan kun je volledig panikeren, maar je kunt ook gewoon dit boek lezen. Word je hopelijk een beetje rustiger van.

    In Lekker Laten Lullen geven Lianne (30) en Suzette (31) een kijkje in hun behoorlijk verschillende levens. Terwijl Suzette (nuchter, zorgeloos, oppervlakkig zo u wilt) over de standaard vraagstukken in het leven struikelt, verdwijnt Lianne (gevoelig, zweverig, piekeraar) steeds dieper in haar burn-out.

    Een contrast dat haast niet groter kan? Klopt. Vinden wij leuk: want herken je je niet in de één, dan wel in de ander. En met een beetje geluk in allebei. Want Lianne bewijst dat je ook mét burn-out gewoon nog goede grappen kunt maken.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen