• onze waardering

Recensie: Freakshakes RECENSIE

Recensie: Freakshakes - Vicki Valsamis

Iedereen kent ze wel - de super zoete, over de top en overheerlijke Freakshakes! In dit boek staan allerlei recepten om thuis zelf aan de slag te gaan met deze milkshakes met alles erop en eraan!

Allereerst staan er heel veel verschillende recepten in dit boek. Van chocola tot fruit tot pindakaas - voor iedereen staat er wel wat in. Dat maakt het lekker divers. Als je niet van noten houdt, dan kies je een ander recept - of laat je de noten er uit. Zo simpel is het: je hoeft je natuurlijk niet exact aan de recepten te houden. Het is leuk om het recept te volgen, als je dat wilt, want dan weet je hoe het drankje op de foto smaakt. Maar net als met ieder recept kun je het maken ervan invullen op je eigen manier.

Er staan in Freakshakes niet alleen recepten voor shakes. Ook heb je voor veel van de decoraties dingen zoals brownies, donuts, karamelsaus of andere dingen nodig. Deze staan achterin het boek, zodat je de hele shake van begin tot eind kunt maken. Dat is leuk, maar niet per se nodig. Je moet namelijk wel alle benodigdheden voor het maken van die dingen in huis hebben. Zo niet, kun je ze ook gewoon in de winkel kopen. Maar het is natuurlijk wel het leukst om deze shakes van Vicki Valsamis van voor tot achter zelf te maken!

Het grootste nadeel aan het maken van Freakshakes is dat ze redelijk prijzig zijn. Afhankelijk van het recept en hoeveel van de ingrediënten je al in huis hebt, ben je zo ongeveer €7,50 per shake kwijt. Ieder recept is genoeg voor twee van de betreffende drankjes, al zijn de hoeveelheden van de ingrediënten voor de shakes wel ruim genomen. Je houdt namelijk wel altijd wat over. 

Foute Zoute Karamel Shake

Helaas zijn de beschrijvingen niet altijd gedetailleerd genoeg. Bij het maken van de Foute Zoute Karamel Shake kom je erachter dat er niet bij staat hoeveel karamelsaus je moet gebruiken. Gebruik je alles, dan wordt het drankje veel te zoet en ondrinkbaar - dit was dit keer helaas het geval (dit was de eerste keer dat ik een freakshake maakte!) Ook staat er eerst dat je de suiker toe moet voegen, maar kom je er later achter dat je maar één van de twee verschillende suikersoorten moet gebruiken. Het is daarom belangrijk om eerst de hele beschrijving te lezen, voor je begint. De volgorde van de shake is ook niet helemaal logisch, omdat het logischer is om eerst de karamelsaus te maken. Deze moet namelijk een poos afkoelen. In die tijd kun je andere dingen doen, als je begint met de karamelsaus. Anders moet je wachten. 

Schrikwekkende Kampvuur-s’Mores

Dit recept is wat gemakkelijker dan die van de Foute Zoute Karamel Shake. Je hoeft minder zelf te maken, wat het iets minder ingewikkeld maakt en waardoor het dus ook minder tijd in beslag neemt. In een minuut of 25 zijn deze shakes klaar, en ze zijn heel lekker ook! Je kunt ze natuurlijk zo zoet maken als je zelf wilt, maar als je de recepten volgt, moet je een echte zoetekauw zijn. Omdat dit de tweede shake is die ik maakte, ging het een stuk beter dan de eerste, en was hij ook lekkerder.

Voor iemand die geen ervaring heeft met het maken van Freakshakes, is het aan te raden om de recepten van Vicki Valsamis eerst op het gemak door te lezen en te bekijken. Het maken van karamelsaus is bijvoorbeeld niet het gemakkelijkste werkje, dus als je hier geen ervaring mee hebt, is het handig om eerst wat andere dingen te proberen.

Freakshakes zijn leuk, lekker en zoet, maar helaas ook vrij prijzig. Voor eens in de zoveel tijd is het leuk om er eentje te maken, maar dit is waarschijnlijk niet iets wat je wekelijks zult gaan doen. 

Recensie: Freakshakes - Vicki Valsamis

Freakshakes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Freakshakes zijn monsterlijke over-the-top-milkshakes die aangekleed en opgestapeld worden tot een indrukwekkende berg met cupcakes, wafels, donuts, koekjes, popcorn, brownies en alle mogelijke snoepjes, zoals jellybeans en discodip. En natuurlijk slagroom, chocolade, vruchtensiroop en wat je nog meer kunt bedenken. Deze caloriebom
  onder de caloriebommen is alleen geschikt voor de echte sugar freaks onder ons. Er geldt maar één regel: hoe meer hoe beter!
  Verwonder je over deze totaal gestoorde shakes en laat je inspireren. Durf jij het aan?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen