• onze waardering

Recensie: Sjakie en de grote glazen lift RECENSIE

Recensie: Sjakie en de grote glazen lift – Roald Dahl

Sjakie en de grote glazen lift gaat verder waar Sjakie en de chocoladefabriek geëindigd is. In het vorige deel hebben we kunnen lezen dat Sjakie de eigenaar geworden is van de chocoladefabriek van meneer Wonka. Sjakie is samen met zijn ouders en grootouders in de grote glazen lift uit de fabriek geschoten omdat hij te laat op de knop gedrukt heeft. In Sjakie en de grote glazen lift lezen we hoe dit avontuur verder gaat. De lift is in de ruimte geschoten en ze komen allerlei obstakels tegen op de weg terug naar de fabriek. Zal het ze lukken om weer terug op aarde te komen?

Roald Dahl heeft al verschillende boeken voor de jeugd geschreven. Met Sjakie en de grote glazen lift heeft hij er een mooi boek bij. Roald Dahl heeft een prettige schrijfstijl. Je leest makkelijk door de hoofdstukken heen, wat mooi vormgegeven is door verschillende illustraties. Als je het vorige boek niet kent, mis je wel wat informatie. Hier en daar krijg je wel wat flashbacks naar het vorige deel, waardoor je dit boek ook op zichzelf zou kunnen lezen.

Het is een spannend avontuur dat Sjakie met zijn ouders en grootouders deelt. Onderweg komen ze allerlei problemen tegen, die ze dapper aangaan. En zelfs op het moment dat ze weer terug zijn, zijn de problemen nog niet voorbij. Het zijn geen veelvoorkomende problemen, waardoor er verscheidene verrassingselementen in het verhaal zitten. Je wilt hierdoor blijven lezen en bent benieuwd naar het eind van het verhaal.

De personages worden op een goede manier weergegeven. Je hebt een goed beeld van de vorige eigenaar van de chocoladefabriek. Zijn karakter staat haaks op het karakter van de grootouders, waardoor er genoeg wrijving in het verhaal zit om de spanning kracht bij te zetten.

De illustraties zorgen ervoor dat er weinig voor de verbeelding over blijft. Als je de film nog niet gezien hebt, wil je dit na het lezen van dit boek graag zien.

Sjakie en de grote glazen lift is een spannend avonturenverhaal voor jongeren. Het verhaal is op een humoristische manier weergegeven en met mooie illustraties vormgegeven.

Je leeft mee met de personen in het verhaal. Je hoopt op een goed eind en zelfs als ze weer terug zijn is de spanning nog niet afgelopen. Het boek heeft niet te grote hoofdstukken, waardoor het makkelijk te lezen is. Je vliegt door de bladzijdes. Er gebeurt veel en je blijft op het puntje van je stoel zitten. Sjakie en de chocoladefabriek was wel verfilmd, maar helaas is dit deel niet verfilmd.

Recensie: Sjakie en de grote glazen lift – Roald Dahl

Sjakie en de grote glazen lift

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sjakie en de grote glazen lift begint waar Sjakie en de chocoladefabriek ophoudt: in meneer Wonka's grote glazen lift. Een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Nu verkrijgbaar als Kinderboekenweekeditie, aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek 2019: Reis mee!
    Samen met zijn ouders en grootouders – en meneer Wonka – vliegt Sjakie boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij de nieuwe eigenaar is. Maar niets gaat volgens plan. Door het geruzie van opoe Jakoba drukt Sjakie te laat op de groene knop. De lift schiet omhoog, sneller en sneller, hoger en hoger!
    Kan Sjakie dit avontuur tot een goed einde brengen?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen