• onze waardering

De zwarte roos - Nora Roberts  RECENSIE

Recensie: De Zwarte Roos - Nora Roberts 

Het landgoed Harper House bestaat al eeuwen, evenals het gerucht dat het er spookt. Rosalind is door de jaren heen sterker geworden, sterk genoeg om elke storm te overleven. Nadat ze vroeg in haar leven achterbleef als weduwe met drie zonen, besloot ze te hertrouwen. Dat huwelijk liep echter uit op een totale ramp. Om er bovenop te komen begon ze een tuincentrum, en niet zomaar eentje. Een bron van hoop. Nu haar toekomst wordt bedreigd en ze deze strijd niet alleen zal kunnen voeren, doet ze een beroep op genealoog Mitchell Carnegie; een stap met onverwachte gevolgen. Maar terwijl de liefde groeit, doet het gevaar dat ook.. 

Nora Roberts is één van de bestverkochte auteurs ter wereld met haar ruim 500 miljoen verkochte exemplaren. En dat blijkt ook eens te meer met de uitgave De Zwarte Roos. Nora Roberts weet telkens opnieuw een spannend verhaal neer te zetten met een romantische wending, dat toch nooit saai of langdradig wordt. Zoals elk boek van Nora Roberts is ook De Zwarte Roos weer een pareltje dat je als echte fan niet zou mogen missen.  

De personages in De Zwarte Roos zijn duidelijk uitgewerkt en komen steeds weer opnieuw tot leven door de beschrijvende schrijfstijl van Nora Roberts. Na slechts enkele pagina’s te hebben gelezen, leef je als lezer al mee met de personages uit het verhaal en al gauw zit je op het punt dat je niet wil stoppen met lezen omdat je gewoonweg wil weten hoe het verder gaat.  

De spanning bouwt zich al heel snel op in het verhaal, maar blijft dan sidderend op de achtergrond aanwezig naarmate het romantische aspect van het verhaal zich verder ontvouwt. Na een tijdje keert de opbouwende spanning terug en voelt het voor de lezer aan alsof ze nooit is weggeweest. Al heel snel word je als lezer nog nieuwsgieriger naar de afloop van het verhaal en vanaf dat moment is het knap als je het boek nog weet weg te leggen, want de kans is groot dat je het het liefste in een ruk uit zou willen lezen.  

Een bijzonder aspect van De Zwarte Roos is het romantische subplot. Vaak is het zo dat romantische tintjes het niet zo bijzonder goed doen bij spannende verhalen. Nora Roberts bewijst echter dat het wel degelijk mogelijk is en dat het zelfs een perfecte draai zou kunnen geven aan een spannend verhaal, als het maar op de juiste manier geschreven wordt. Het personage Mitchell bijvoorbeeld, is precies het type waar je als lezer wel van moet houden, al gauw na zijn introductie vorm je jezelf een beeld van dit personage en voel je mee met de hoofdpersoon wanneer zij verliefd wordt op hem. Misschien is Mitchell daarom ook wel het beste personage uit De Zwarte Roos. Maar de realistische problemen van Rosalind geven aan de andere kant ook een enorme boost aan het verhaal. Het maakt het echt, alsof het zo uit de realiteit gegrepen is.  

Het enige waar over geklaagd zou kunnen worden, is dat de spanning zo’n beetje halverwege het boek een beetje wegvalt of in elk geval heel erg naar de achtergrond verdwijnt. Dat vond ik wel iets minder, maar er moest natuurlijk ook ruimte gemaakt worden om het romantische verhaal verder te laten ontvouwen. En dat is op een perfecte manier gebeurd, wat het wegvallen van de spanning ook weer meer dan goed maakt!  

Kortom: De Zwarte Roos is een must-read voor elke thriller-fan, maar het is ook zeker een aanrader voor fans van romantische verhalen. Hou je van beide? Dan zit je helemaal goed met De Zwarte Roos! 

Recensie: De Zwarte Roos - Nora Roberts 

De bloementuin van Harper House 2 - De zwarte roos

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het landgoed Harper House, met zijn prachtige tuin, staat er al eeuwen, en net zo lang gaat het gerucht dat het er spookt...
    Het leven heeft Rosalind Harper sterk gemaakt, sterk genoeg om elke storm het hoofd te bieden. Vroeg achtergebleven als weduwe met drie zoons sloot ze een tweede huwelijk, dat op een ramp uitliep. Maar ze kwam het te boven en begon een tuincentrum dat inmiddels een bloeiend bedrijf is. En meer: een symbool van hoop en onafhankelijkheid.
    Nu wordt haar toekomst bedreigd, en ze weet dat ze deze strijd niet alleen kan voeren. Omdat de sleutel in het verleden ligt, schakelt ze genealoog Mitchell Carnegie in – een stap die onverwachte gevolgen heeft, want ze wordt verliefd op hem. Maar terwijl de liefde tussen hen ontkiemt, groeit ook het gevaar.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen