• onze waardering

(Over)leven op Tinder - Julie Vranckx RECENSIE

Recensie: (Over)leven op Tinder – Julie Vranckx

Julie Vranckx vertelt in (Over)leven op Tinder dingen die je normaal gesproken vooral hoort als je met je single vriendinnen praat over deze populaire (maar soms ietwat vreemde) datingapp. Stiekem zijn die verhalen en wat er allemaal gebeurt op Tinder hartstikke interessant. In (Over)leven op Tinder vind je deze verhalen en ook allerlei handige en leuke weetjes en allerlei adviezen om jouw eigen Tinderervaring nog een stuk leuker te maken.

Julie Vranckx is een echte Belgische en dat merk je. Direct bij de eerste zin spreekt ze over haar bomma (oma) die beweert dat daten in haar tijd stukken gemakkelijker was. Echt storend is het Belgische tintje niet, dit geeft (Over)leven op Tinder iets eigens. Toch is het af en toe even schakelen wat Julie bedoelt en ben je wel uit het verhaal, of het komische stuk getrokken.

Want komisch, ja, dat is (Over)leven op Tinder zeker. Samen met de toffe tekeningen van NietnuLaura, betrap je jezelf erop dat je hardop aan het lachen bent.

Heel herkenbaar als je uit de 90’s of 00’s komt en je ook je frustraties hebt gehad op Tinder met de vreemdste personen (bestaan deze vreemde figuren echt?!). Wat denk je van de dickpicks? Een heel hoofdstuk gaat over dit onderwerp. Zonder gêne vertelt Julie Vranckx haar ervaringen hiermee.

Een blad voor de mond neemt Julie Vranckx zeker niet. Zo zegt zij: zet het gewoon in je bio als je op zoek bent naar seks. Dan is het gelijk voor iedereen duidelijk wat je doel is, toch? Ook is er een overzicht wat jouw foto je over jou vertelt. Denk aan een selfie: je ziet jezelf graag (ook hier de Belgische insteek). Vijf selfies lijkt dan weer een narcistische nutcase.

Het gaat van serieus hoe je aan de slag moet met Tinder en hoe je zelf kunt voorkomen dat er vreselijke foto’s van jou online staan. Hoe voorkom je dat jij degene bent om wie ze gaan lachen? Lees: een selfie waar je vreselijk goed opstaat, maar die wel een toilet op de achtergrond heeft. En het gaat verder met de vreselijkheden die anderen doen, maar waar jij met jouw vrienden of vriendinnen achteraf hard om kunt lachen.

Je vindt naast het serieuze stukje, met allerlei tips over bijvoorbeeld je eigen Tinderprofiel ‘pimpen’, ook nog ervaringsverhalen van anderen. Dit zijn korte stukjes met allemaal die hilarische insteek. Ook staan er in ieder hoofdstuk interessante weetjes. Bijvoorbeeld dat mannen vooral naar het uiterlijk kijken bij een Tinderprofiel en vrouwen kijken dan weer naar diploma’s en het uiterlijk. Het is leuk dat je naast de grapjes ook een wat serieuzere kant hebt in (Over)leven op Tinder.

(Over)leven op Tinder is een echte survivalgids voor jou als (beginnende) Tinderaar. Don’t worry: anderen gingen je voor en hebben vast hetzelfde gênante verhaal. Een fantastisch, hilarisch en herkenbaar boek voor iedere Tinderaar.

Recensie: (Over)leven op Tinder – Julie Vranckx

(Over)leven op tinder

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In tegenstelling tot wat romantische films ons beloven, is het niet zo makkelijk om de liefde van je leven tegen het lijf te lopen in de supermarkt. Dus begeven singles zich vol goede moed in de onlinedatingjungle: Tinder. Maar hoe pak je dat het best aan? Wat doe je na het blijde nieuws: ‘It’s a match’? En – misschien nog het leerrijkst – hoe fout kan het gaan op Tinder? Julie Vranckx ontdekte dat iedereen wel een datingverhaal heeft: soms romantisch, soms sappig, meestal zo gênant dat je onder een steen wilt kruipen.

    In Overleven op Tinder verzamelt zij de verhalen die normaal gezien op de girl’s night of in de sportclub blijven hangen. Na het lezen van dit boek met de nodige tips and tricks zal online daten geen geheimen meer kennen voor jou.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen